Annons

Annons

Annons

Val i Avesta 2022

Debatt
SD-topparna rasar mot Gabriel Ehrling Perers: ”Väx upp!?”

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Blodet kokar hos Per-Ola Ahlström och Hans-Erik Bergvall efter att ha läst AT:s ledare 14/9

Bild: Helena Wrete, Privat

Annons

Dags för Gabriel Ehrling Perers att dra upp sockorna och växa upp!?

Valrörelsen är över men här fortsätter Gabriel Ehrling Perers samma smutskastning av SD i sina ledare som han med viss kontinuitet gjort under året, men låtit eskalera ju närmare valet vi kom.

Trist är hur AT:s ledarsida drar alla dalakommuner över en kam när det gäller tomma stolar och för läsarna av dessa spalter nogsamt undviker att påtala de tio kommuner som haft full bemanning. I synnerhet den för AT lokala SD-avdelningen.

Med någon journalistisk heder intakt borde det också varit rimligt att påtala orsaken till de tomma stolarna. Nämligen den stigmatisering av våra medlemmar och väljare som pågått och pågår med oförminskad kraft främst inom mediaetablissemanget och hos vissa partier.

Annons

Vi kan väl nöja oss med att citera Gunilla Berglund (C): ”Avskyvärda”.

Annons

Den media Gabriel Ehrling Perers omhuldar och företräder är alltså en central del i att SD haft svårt att få medlemmar att våga kandidera på grund av den utsatthet det innebär.

Nu i detta val så har det sett bättre ut, vilket väl är uppenbart även för den politiske redaktören. Vi har många medlemmar som vågat kandidera, vilket gör att kommande val ser än ljusare ut för SD Dalarna. Och detta inte minst i skenet av valresultatet.

Även i onsdagens AT (14/9) passar Gabriel Ehrling Perers på att fortsatt smutskasta SD Avesta. Ett lågvattenmärke att påstå ”SD uppvisat ännu en pinsamt svag lokalpolitisk insats den gångna mandatperioden”.

Föremålet för SD-topparnas kritik: AT:s Gabriel Ehrling Perers.

Bild: Lars Dafgård

Är det kanske så att herr Ehrling Perers är pinsamt dåligt insatt i det lokala parlamentariska arbetet? Är det symbolpolitik som Gabriel vill ha, eller är det mer gapande och utagerande politiker? Vi ställer oss frågande om han vet hur mycket jobb som lagts ner av våra medlemmar inom politiken i Avesta? Budget, motioner, interpellationer och enkla frågor räcker alltså inte? Inte heller arbeten i nämnder och styrelser?

Vi vill påstå att vi under den innevarande mandatperioden uträttat en hel del. Särskilt med tanke på att vi varit utestängda från arbetsutskotten och i övrigt, som enda riktiga opposition, fått stå utanför Alliansen och majoriteten.

Annons

Annons

Vi kämpade emot nedläggningen av Lunds skola, liksom det riskabla sociala experiment som bussning av elever mellan skolorna innebär. Vi var det enda parti som redan i kommunstyrelsen (8/6) satte ner foten för att försöka stoppa trollningen av kommunens egna kapital, 30 miljoner utanför budget(!), genom så kallade sociala fonder.

Nej du Gabriel, din vinklade aktivism mot SD Avesta går inte att misstolka. Något väljarna också märkt och vi fått höra i våra möten på torg och i fikarummen på våra jobb. Men en sak har har du rätt i Gabriel. Vi är verkligen inte ett parti som alla andra och tänker inte heller bli!

Per-Ola Ahlström

Hans-Erik Bergvall

Sverigedemokraterna Avesta

LÄS MER: Gabriel Ehrling Perers svarar direkt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan