Annons

Annons

Annons

krönikaSå gör vi Avesta roligare

Hans-Erik Bergvall (SD): ”Låt föreningar hyra lokaler i centrum”

Om det bara vore en viljornas kamp tänker jag i ett desperat försök att lyfta den egna idérikedomen från en klimatalarmistisk torka till en grönskande oas av lidnerska knäppar.

Att hitta ett absolut svar på AT:s kluriga frågeställning går inte utan det krävs otaliga infallsvinklar. Men, borde man inte kunna formulera åtminstone något som triggar utvecklingen i rätt riktning? En katalysator att sätta igång Avestas färd mot en högre dimension av rolighet.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

”Vi måste till att börja med få fart på den tynande gågatan med omgivningar. Idétorka och polarisering oavsett en bred mångfald inom politik och allmänhet får inte ta över i detta viktiga korståg mot centrumdöden”, skriver Hans Erik Bervall (SD) som svar på SD:s fråga om hur politikerna vill göra Avesta roligare.

Bild: Privat

Annons

Jag känner starkt för landsbygden och vill förstås medverka till att kommunens medborgare kan bo där de vill. Och detta med ett bibehållet mått av rimlig service, i offentlig eller privat regi. När det kommer till hur en kommun bedöms ur någon slags allmän rolighets- och attraktionsfaktor, så upplever jag att vi ändå oftast hamnar med stadens centrum i fokus. Vem har glömt den från TV4 mest kände Mark Isitts hårda omdöme om vårt kära Avesta: ”Bland det fulaste jag sett!”?

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan