Annons

Annons

Annons

krönikaSå gör vi Avesta roligare

Annika Johansson (C): Stöd till föreningsliv ger eldsjälarna syre

Med ett orgelfyrverkeri flög jag ut i kosmos. Det dånade som vid en planets härdsmälta. Det var glittrande toner som stjärnor på rad. Det var ömsint musik som himmelskt smekte.

Konserten var en del av By Slånkvicku – ett härligt exempel på hur kulturlivet verkligen lever lokalt, den här gången med Svenska kyrkan som aktör. Andra gånger är det Kammarmusikföreningen eller en annan ideell arrangör som gör bygdegårdar till kulturhus.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annika Johansson, ordförande i Folkarecentern och trea på partiets lista till fullmäktige, skriver en krönika på temat: ”Så vill jag göra Avesta roligare”. Den ingår i en serie där politiker från de olika partierna i Avesta har ombetts att skriva på just detta tema.

Bild: Malin Mattsson

Annons

Avesta och hela Folkarebygden blir roligare om kulturlivet håller sommarandan kvar, har fart och fläkt hela året om. Mycket görs redan, inte minst av ideella krafter. Vi sjunger i körer. Vi tar emot Dalateatern och andra professionella artister i landsbygdens samlingslokaler och i stora, härliga Avesta teater. Vi åker på konstrunda eller målar och syr i studiecirklar. Vi samlas vid hembygdsgårdar. Hundratals rider, spelar fotboll, spelar ishockey eller utövar andra sporter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan