AnnonsVuxenutbildningen Avesta

Reza studerade på Vuxenutbildningen i Avesta och fick fast jobb

Reza Ramizipour kom till Sverige 2015 och ett år senare började han studera på Vuxenutbildningen i Avesta. Idag har han ett fast jobb som undersköterska på Skogsgläntan, ett jobb som han stortrivs med.
– Att få kunskap genom utbildning är det viktigaste för att få jobb och social gemenskap, säger Reza.

Reza Ramizipour, undersköterska på Skogsgläntan.

Här kan du läsa mer om vuxenutbildning i Avesta och bland annat kika in samtliga yrkesutbildningar

Reza har gått flera utbildningar på Vuxenutbildningen i Avesta och allt började med SFI som han senare byggde på med SVA grund och SVA 1. Nu talar han svenska obehindrat och trivs med språket.

– Det är så viktigt att lära sig svenska även om det kan kännas svårt. Bor man i Sverige måste man kunna språket, säger han och fortsätter:

– När jag började SVA grund tyckte jag det var jättesvårt att ta mig igenom den 400 sidor tjocka bok som vi skulle börja läsa. Men jag fick stöd av min fru som sa: ”Du måste fortsätta att studera för framtiden” och efter bara ett par månader så gick allt mycket lättare. Nu ser jag resultatet av mina ansträngningar och svenska är egentligen inte ett svårt språk att lära sig.

Utbildningen har gjort det mycket lättare för mig att få ett fast jobb här

Guide: Så gör du smidigt och enkelt en digital ansökan till vuxenutbildningen i Avesta

Reza trivs jättebra med sitt jobb som undersköterska.

Innan Reza började studierna gjorde han en noggrann research kring vilka utbildningar som finns på Vuxenutbildningen i Avesta och i vilka branscher det går att hitta jobb i Avesta. Han prövade också att jobba i vården genom vikariat och bestämde sig därefter för att gå den 15 månader långa utbildningen till undersköterska på Vuxenutbildningen i Avesta.

– För mig var det viktigt att få ett jobb i Avesta och utbildningen har gjort det mycket lättare för mig att få ett fast jobb här. Den första frågan man brukar få vid en anställningsintervju är ju: Har du utbildning? säger han och fortsätter:

– Och jag håller med om att utbildning är viktigt. Vi måste studera och få kunskap för att ta hand om våra äldre på ett bra sätt.

Jag tycker verkligen att jag har hittat rätt arbete

Läs mer om utbildningen till undersköterska

Reza trivs jättebra med sitt jobb som undersköterska på äldreboendet Skogsgläntan. I hemlandet Iran läste han IT på universitetet men det var inget han ville fortsätta utbilda sig inom i Sverige.

– Jag har svårt att sitta still vid en dator hela dagarna. Jag trivs med att röra mig på en arbetsplats, jobba med olika saker och prata med människor. Jag tycker verkligen att jag har hittat rätt arbete och längtar till och med tillbaka till jobbet när jag har semester, säger han och skrattar.

Här hittar du kursutbud, information och kontaktuppgifter till vuxenutbildning i Avesta

Reza prövade att jobba i vården genom vikariat och bestämde sig därefter för att utbilda sig till undersköterska.

I framtiden planerar Reza att vidareutbilda sig till sjuksköterska och det gör han med starkt stöd från sin familj bestående av fru och två döttrar på 6 och 15 år.

– Det är fantastiskt att man kan utbilda sig som vuxen i Sverige och i en så pass liten kommun som Avesta. Jag känner många som tänker börja studera på Vuxenutbildningen i Avesta som erbjuder många möjligheter och är jättebra, säger han och tillägger:

– Att utbilda sig på Vuxenutbildningen i Avesta är en stor möjlighet att komma in i yrkeslivet eller komma vidare i sitt arbetsliv, avslutar Reza Ramizipour.

Följ vuxenutbildning i Avesta på Facebook

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Avesta Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan