Annons

Annons

Annons

Annons

Avesta kommuns budget 2023

SD vill utreda välfärdsfusk och motverka hedersförtryck

I budgetförslaget till kommunfullmäktige beskriver Sverigedemokraterna Avesta som en kommun som står inför stora utmaningar, ekonomiska såväl som sociala. Men när de andra partierna vill satsa stort för att vända den negativa befolkningsutvecklingen, tycker SD att man ska koncentrera sig på att locka hit relevant arbetskraft.

– Kommunen kan så klart inte säga nej till personer som vill flytta hit, men ska jobba aktivt för att få hit personer som kan arbeta. säger Per-Ola Ahlström, gruppledare för Sverigedemokraterna.

Precis som i fjol har partiet även ett antal egna förslag på prioriteringar och besparingar. De håller fast vid att skolmiljön behöver bli tryggare och säkrare och bland annat vill de utbilda kommunanställda för att tidigare upptäcka hedersförtryck.

Bild: Helena Wrete

Annons

Årets budgetförslag från SD har fokus på trygghet och säkerhet och är nästan identiskt med fjolårets. Precis som då utgår partiet i huvudsak från den styrande majoritetens budget, men med vissa justeringar utifrån sin egen politik.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan