Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

MISSA INTE: AT sänder Avesta AIK i division 2 – så gör du för att se matchen

Med fyra poäng på fyra matcher har Avesta AIK redan gjort en bättre säsong än under förra årets sejour i damettan.

På lördag gästar man Västerås SK i en match som direktsänds på avestatidning.se för dig som är, eller blir, prenumerant.

– Avesta har inlett serien godkänt, men jag är säker på att laget har mer i sig, säger AT:s Stefan Ericson.

Text: 

AT sänder Avestas bortamatch mot Västerås på lördag.

Bild: Stefan Ericson

Annons

SE MATCHEN HÄR: Lördag 13.55: AAIK möter Västerås SK borta i division 2

Fjolårets säsong blev ingen rolig historia för Avesta AIK. Ett kryss, 21 förluster och en målskillnad på -122 gjorde att man fick lämna division 1 efter bara en säsong.

Läs mer: Dyrköpt poäng för Avesta – tongivande spelare skadade

Årets division 2-serie har börjat något roligare där man spelat in fyra poäng på fyra matcher. Senast blev det oavgjort hemma mot Hällbybrunns IF och man är hittills det enda lag som har besegrat tabelltrean Gimo.

Annons

Annons

På lördag ställs Avesta mot Västerås SK på bortaplan. AT sänder matchen live på avestatidning.se för dig som är, eller blir, prenumerant.

– Avesta har inlett serien godkänt, men jag är säker på att laget har mer i sig och om större delen av truppen är tillgänglig för spel så finns chans till poäng igen, säger Stefan Ericson, sportreporter på AT.

I lördags spelade Avesta oavgjort hemma mot Hällbybrunns IF. Då utgick Alexandra Simonsson skadad.

Bild: Stefan Ericson

Västerås SK inledde säsongen med att vinna två raka matcher, men har sedan förlorat mot både serieledaren Östervåla och Enköping. Med sex inspelade poäng placerar man sig tre steg högre upp i tabellen jämfört med Avesta.

Förra säsongen slutade Västerås SK tvåa i division 3 Örebro-Västmanland och fick därmed en biljett till damtvåan. VSK är således en ny bekantskap för Avesta.

– Det börjar bli dags att ta poäng på bortaplan. Det blev ingen under fjolårets tuffa säsong och har inte blivit någon hittills i år. Mycket hänger på vilka spelare laget får med sig till Västerås. Skadorna på nyckelspelarna Elin Wohlfart och Alexandra Simonsson i senaste matchen oroar förstås, säger Stefan Ericson.

Matchen spelas på Iver Arena i Västerås, med avspark 14.00. Sändningen startar fem minuter innan och direktsänds på avestatidning.se.

Annons

Lördag 13.55: AAIK möter Västerås SK borta i division 2 – se matchen här

Annons

För att se matchen mellan Västerås och Avesta måste du vara prenumerant på AT.

KLICKA HÄR! – för att blir prenumerant

KLICKA HÄR! – för att logga in om du redan är betalande kund

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går givetvis att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator också.

Annons

Annons

Till toppen av sidan