Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Bodil Resare blir NLT:s nya chefredaktör: ”Det ska verkligen bli roligt ”

Bodil Resare. Det heter Nya Ludvika Tidnings nya chefredaktör och ansvariga utgivare från och med 1 maj.

– Det ska verkligen bli roligt att fortsätta den positiva utvecklingen som tidningen haft de senaste åren, säger hon

Text: 

Bild: Martin Wik

Annons

Bodil Resare tar över rollen som tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare från Fredrika Hillervik som går vidare till ett liknande uppdrag på Dala-Demokraten.

– Nya Ludvika Tidning har under de senaste åren vuxit och har med en större redaktion lyckats skapa en tydligare lokal närvaro. Det ska verkligen bli roligt att fortsätta den positiva utvecklingen, säger hon.

Bodil Resare kommer närmast från arbetet som VD för Jämtlands Tidning. Innan det har hon haft flera arbetsledande roller inom bland andra Stampen media, TV4 och Norrländska Socialdemokraten.

– Jag är en van publicist och känner mig trygg med lokal journalistik. Sen är det mycket nytt i att komma till ett nytt företag, en ny tidning och ny stad. Men det är en utmaning jag ser fram emot.

Annons

Vad vill du göra med NLT?

Annons

– Jag vill fortsätta den utveckling som är påbörjad och bibehålla den goda lokala förankring som NLT har.

– Sen ser jag fram emot att tidningen får en egen lokal sajt inom en snar framtid. Det hoppas jag ska kunna locka ännu fler till att upptäcka hur bra den här lokaltidningen är.

Bild: Martin Wik

Vad är din målsättning för tidningen när du snart kommer in som chefredaktör?

– Målsättningen är att driva en bra lokaltidning som har en självklar plats i vardagsrummet. Den ska vara en källa till information, diskussion och gemenskap.

– Jag vill också att tidningen ska vara en aktiv del av lokalsamhället.

Hur ska du göra för att uppnå det?

– Tidningen kan inte en chefredaktör eller publicist göra på egen hand, utan det handlar om ett lagarbete tillsammans med redaktionen. Det handlar också om att förstå sina läsare och växa tillsammans med dem.

– Kan vi få till det, då tror jag vi lyckas med att både värna de läsare vi redan har samt att vi kan locka ännu fler.

Även om Bodil spenderat majoriteten av sitt yrkesliv i de norra delarna av Sverige, så är Bodil ändå inte helt obekant med Bergslagen i allmänhet och Ludvika i synnerhet.

Annons

– Det var i Ludvika jag lärde mig läsa. Lotta på bråkmakargatan var boken jag lärde mig läsa i, det är mitt starkaste minne härifrån.

– Bygden är fin här och det är nära till naturen var man än är, vilket jag uppskattar då jag gillar att vara ute och röra på mig.

Bodil börjar sin nya tjänst 1 maj och har redan planerat flytten.

– Jag har ordnat tillfälligt boende i Smedjebacken, men letar efter något stadigvarande. Gärna i Ludvika då jag gillar att kunna gå eller cykla till jobbet. Helst i närheten av något motionsspår, och med snubbelavstånd till ett gym.

Annons

Annons

Till toppen av sidan