Annons

Annons

Annons

Skidfesten i Sollefteå

Glädjebeskedet från stjärnorna – häftig skidduell på hemmaplan: ”Kommer bli läckert”

Under tre dagar avslutas de nationella skidcuperna på Hallstaberget i Sollefteå.

Missa inte chansen att se Frida Karlsson och Ebba Andersson göra upp i hemmaspåren.

Du som är, eller blir, prenumerant ser hela skidfesten live på sajten, med start på fredag.

– Det här är en av säsongens allra sista tävlingar, och förmodligen den mest stjärnfyllda, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesport i Bonnier News Local.

Missa inte duellerna mellan Frida Karlsson och Ebba Andersson! Se helgens skidtävlingar live på sajten.

Bild: Bildbyrån, Mathias Bergeld/Bildbyrån

Annons

Det vankas skidfest i Sollefteå. I dagarna tre – med start på fredag – ska den nationella längdcupen för seniorer, Smart Energy cup, och juniorernas motsvarighet, Bauhaus cup, avgöras.

Du som är, eller blir, prenumerant – kommer att kunna se hela tävlingshelgen live på sajten.

Allt inleds på fredagen med sprinttävlingar. På lördag väntar individuell start i fri stil och helgen avslutas på söndagen med jaktstarter. Tävlingarna i sig är en minitour, men också de tre avslutande deltävlingarna i respektive nationscup.

Annons

Med andra ord finns det många poäng kvar att tävla om och avslutningen kan bli högdramatisk. Segraren i varje tävling får 50 poäng, så det finns stora möjligheter till omkastningar.

Sollefteås Frida Karlsson och Jenny Solin är anmälda till helgens tävlingar. Bild: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Annons

Bland namnen i anmälningslistan hittar vi stjärnor som Frida Karlsson, Ebba Andersson och Johan Häggström.

– Frida Karlsson och Ebba Andersson är, när de har rätt dag, två av de allra bästa längdskidåkarna i världen. Att se dem mäta sina krafter med andra lokala åkare kommer bli läckert. Det här är en av säsongens allra sista tävlingar, och förmodligen den mest stjärnfyllda. Därför tycker jag att det är ett ypperligt att kolla in våra skidsändningar från Sollefteå, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesport i Bonnier News Local.

Karl-Johan Westberg leder seniorcupen inför helgens avslutande tävlingar i Sollefteå.

Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Inför helgens tävlingar leder Falun Borlänges Lovisa Modig och Karl-Johan Westberg, Borås, respektive klass i seniorcupen. Bland de yngsta juniorerna är det Erica Lavén, Täby och Högbos Elias Danielsson som lyckats bäst så långt medan Hudiksvalls Tove Ericsson och Åsarnas Edvin Anger är i ledningen i de äldsta juniorklasserna.

Sändningarna från skidtävlingarna i Sollefteå inleds på fredag klockan 08.50 och fortsätter sedan under hela helgen. Sändningarna kommer man även att kunna se i repris i efterhand.

För att kunna se tävlingarna från Sollefteå måste du vara prenumerant på tidningen, något du enkelt blir genom att klicka här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan