AnnonsVuxenutbildningen Avesta

Här är gänget som hjälper Avestabor att sadla om: "Du kan numera studera det mesta på hemmaplan"

Drömmer du om ett annat arbete? Ett jobb du trivs på och mår bra av att hålla på med? Då ska du kontakta Louise eller Daria på Vuxenutbildningen i Avesta.

– Genom utbildning ger du dig själv möjligheter att komma vidare i yrkeslivet. Plus att du blir stärkt som person. Det är en häftig resa.

Gänget på Vuxenutbildningen i Avesta. Från vänster: Louise Karlebo, Marie Hjelm, Daria Holmgren och Ninni Broström.

Louise Karlebo och Daria Holmgren är studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen i Avesta. Deras uppgift är att guida dig som kommuninvånare till den utbildning som känns rätt för dig.

– Vi hjälper till med många olika saker. Dels handlar det om information, dels om vägledning. Kanske vet du inte vilket ditt framtida mål är? Kanske vet du exakt? Oavsett så är det viktigt att du känner att du gör rätt val och det kan vi hjälpa dig att komma fram till, säger Louise och Daria fortsätter:

– Det finns väldigt många utbildningar i utbudet och vi vill visa möjligheter och alternativa vägar så att du kan välja utifrån: Vad är bäst för mig?

Här kan du läsa mer om vuxenutbildning i Avesta och bland annat kika in samtliga yrkesutbildningar

Louise Karlebo är studie- och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen i Avesta.

Även Daria Holmgren är studie- och yrkesvägledare.

Ingen ska behöva gå och må dåligt på en arbetsplats menar Louise och Daria och den uppfattningen delar Marie Hjelm, rektor på Vuxenutbildningen.

– Du kanske har en drömbild av din framtid någonstans därinne och med hjälp av Louise och Daria kan du både få fram och måla den bilden och landa i: Vad är möjligt och vad vill jag?

Och kanske är det en överraskning att utbildningsmöjligheterna i Avesta är så stora. Marie igen:

– Hos oss på Vuxenutbildningen kan du utbilda dig på grundskole- och gymnasienivå, samt studera komvux som särskild utbildning och svenska för invandrare. Därutöver finns gymnasiala yrkesutbildningar både i Avesta och på annan ort och möjlighet att läsa yrkeshögskole- och högskoleutbildningar på distans och ändå bo kvar i Avesta.

Guide: Så gör du smidigt och enkelt en digital ansökan till vuxenutbildningen i Avesta

Marie Hjelm, rektor på Vuxenutbildningen.

Det går alltså att göra ett omval mitt i yrkeslivet och börja studera på hemmaplan. Ninni Broström är projektledare för Vuxenutbildningens Lärcentrum som finns tillgängligt för dig som vill läsa på komvux, yrkeshögskola, högskola eller universitet.

– Det är en god studiemiljö på Lärcentrum och du kan göra dina tentor hos Vuxenutbildningen i Avesta.

Därutöver arbetar Ninni aktivt med att dra ytterligare utbildningsaktörer till Avesta och Lärcentrum. Ninni igen:

– Vuxenutbildningens uppgift är också att verka för att det finns utbildningar i närområdet utifrån vilket behov som finns hos arbetsgivarna och det gör att nya utbildningar erbjuds allteftersom.

Här hittar du kursutbud, information och kontaktuppgifter till vuxenutbildning i Avesta

Ninni Broström är projektledare för Vuxenutbildningens Lärcentrum.

Vad vinner du då på att utbilda dig mitt i yrkeslivet?

– Tänk dig tre år fram i tiden. Tänk dig att det är kul att gå till jobbet och att det känns meningsfullt. Mår man dåligt på sin arbetsplats är det bättre att göra något annat. Att göra ett eget val och läsa in en utbildning där du har en större möjlighet att komma till din rätt, säger Marie Hjelm som tidigare jobbade som studie- och yrkesvägledare. Hon fortsätter:

– Jag får fortfarande återkoppling från människor som tagit steget och utbildat sig hos oss och slås ofta av tanken att de faktiskt mår så mycket bättre än före studierna, säger Marie Hjelm och avslutar:

– Det är härligt att få syn på sina styrkor och handlingskraft i sitt eget liv och känna: ”Jag väljer själv min framtid”. Och vi på Vuxenutbildningen i Avesta hjälper dig gärna en bit på vägen.

Följ vuxenutbildning i Avesta på Facebook

– Att göra ett omval och börja studera mitt i yrkeslivet ger dig nya möjligheter att komma vidare och stärker på så många plan. Det är en häftig resa, säger Ninni Broström, Marie Hjelm, Daria Holmgren och Louise Karlebo .

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Avesta Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan