Annons

Annons

Annons

Längdåkning

KLART: Vi livesänder Kristinaloppet och Engelbrektsloppet: ”Säsongens höjdpunkt”

Helgen 12–13 februari bjuder vi dig som är prenumerant på en riktig skidfest.

Då sänder vi Kristinaloppet och Engelbrektsloppet live på sajten.

– Det här är säsongens höjdpunkt för många skidåkare, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesportsatsningen inom Bonnier News Local.

Text

Efter två år med pandemi är det äntligen dags för de klassiska Engelbrektsloppet 60 km och Kristinaloppet 30 km att avgöras i Norberg. Helgen 12-13 februari kan du som är prenumerant följa loppen live på sajten, med start på Torget i Norberg.

– Den här vintern satsar vi stort på livesänd skidåkning och har redan erbjudit en rad olika tävlingar från i både junior- och seniorklassen. Vi ser att intresset är stort för sändningarna och därför känns det naturligt för oss att ta nästa steg och nu även erbjuda Engelbrektsloppet. Det här är en stor tävling, och Sveriges näst största långlopp på skidor med massor av startande i både tävlings- och motionsklasserna, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesportsatsningen inom Bonnier News Local.

Annons

Annons

Jimmie Johansson vann Engelbrektsloppet 2019.

Bild: Eric Blomqvist

Engelbrektsloppet kördes för första gången 1969 och sedan 1976 ingår loppet i En Svensk Klassiker. Så väl Engelbrektsloppet som Kristinaloppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan, som traditionsenligt avgörs i månadsskiftet februari-mars.

2021 avgjordes Engelbrektsloppet på distans och 2020 ställdes det in helt och hållet. Senast loppet gick i Norberg 2019 vann Rembo IK:s Jimmie Johnsson herrklassen och IFK Umeås Linn Sömskar på damsidan. Kristinaloppet 2019 vanns av Maria Nordström, Borås SK.

Linn Sömskar vann Engelbrektsloppet senast det avgjordes i Norberg 2019.

Bild: Eric Blomqvist

I år är tävlingarna tillbaka i Norberg och lördagens Kristinaloppet kommer avgöras på en slinga som är 15 km där åkarna kör två varv. Första start är 10.45 och sändningen börjar tio minuter innan. Söndagens Engelbrektslopp startar 10.00 och även där startar sändningen tio minuter innan.

– Det här är säsongens höjdpunkt för många skidåkare och dessutom en uppskattad och välorganiserad tävling. Vi ser fram emot att från nära håll visualisera dramatiken här på vår sajt, säger Mikael Nordstrand.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan