Annons

Annons

Annons

Längdåkning

KLART: Storsatsningen på livesända skidtävlingar fortsätter – ny tävling redan i helgen

Fem respektive tio kilometer klassiskt, samt en sprint är vad som väntar svenska junioreliten när Bauhaus cup går vidare i Ulricehamn.

Du som är prenumerant ser tävlingarna live på sajten hela helgen, med start på fredag morgon.

– Det finns anledning att förvänta sig både spännande tävlingar och högklassig skidåkning, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesporten inom Bonnier News Local.

Hudiksvalls Hugo Nilsson och IFK Moras Malin Oskarsson är två av åkarna som är anmälda till Bauhaus cup i Ulricehamn. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Bild: Sanna Svanebo

Annons

Efter tävlingshelgen i Skellefteå går den nationella juniorcupen Bauhaus Cup vidare med nya lopp i Ulricehamn. Du som är prenumerant på någon av Bonnier News lokala titlar ser tävlingarna live med start på fredag.

Tre lopp ska avgöras, där söndagens distriktstafett inte ingår i cupen, men ändå är en prestigefull uppgörelse mellan åkarna. 3 x 3 km för damerna och 3 x 3,5 km för herrarna är distansen som ska åkas.

Så sänder vi från Ulricehamn:

Fredag 4 februari 9.50: 5/10 km klassiskt - se loppen här

Lördag 5 februari 11.50: Sprint finaler - se loppen här

Annons

Annons

Söndag 6 februari 9.20: Distriktstafetter - se loppen här

– Det känns så klart väldigt bra att vi kan fortsätta vår skidsatsning. Det här är en i raden av många tävlingar som vi kan erbjuda våra prenumeranter den här säsongen. Och vi ser också att det här är ett innehåll som intresserar många av våra prenumeranter, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesporten inom Bonnier News Local.

TV: Så såg det ut när Bauhaus cup i Skellefteå avgjordes:

Inbäddat innehåll

Förra året ställdes juniorcupen in på grund av pandemin, något som har ökat intresset inför den här säsongen. Helgens deltävling är den tredje av fyra, kvar återstår bara finalen i Sollefteå helgen 8-10 april. Av nio race är det bara sju som räknas in i sluttotalen, så det finns all möjlighet för åkarna att klättra i totalen.

– Flera av de bästa åkarna på juniorsidan tävlar i Ulricehamn. Det är Sveriges juniorelit som visar upp sig. Det finns anledning att förvänta sig både spännande tävlingar och högklassig skidåkning, säger Mikael Nordstrand.

Annons

För att se tävlingarna från Ulricehamn måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News lokala sajter. Klicka här för att bli prenumerant, logga in och se sändningarna.

Annons

Fakta

Här är de livesända tävlingarna under säsongen:

4-5 december: Smart Energy Cup, Bruksvallarna
7-9 januari: Smart Energy Cup/Skandinaviska cupen, Falun
14-15 januari: Bauhaus Cup (junior), Skellefteå
16 januari: JVM-test, Skellefteå
29-30 januari: Smart Energy Cup, Torsby
4-6 februari: Bauhaus Cup, Ulricehamn

19-20 februari: Smart Energy Cup, Skövde
5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen
9-13 mars: JSM, Åsarna
8-10 april: Smart Energy Cup/Bauhaus Cup (junior), Sollefteå
21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan