Annons

Annons

Annons

Annons

Avesta

Isacssons flirt med GreenIron – vill få produktion av fossilfritt järn till Avesta

Avesta kan bli den ort där Green Iron placerar sin första anläggning för framställning av fossilfritt järn. Under måndagen var representanter för GreenIron på plats i stadshuset för att träffa kommunens representanter och presentera sin affärsidé. De har dammat av 50 år gamla ritningar på en vätgasugn och har stöd från såväl Wallenbergsfären som Almi Invest.

Text: 

Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) till höger var snabbt ute och bjöd in GreenIron till ett möte när de nu är på jakt efter en etableringsort. Vd Edward Murray presenterade företags affärsidé.

Bild: Mikael Eriksson

Annons

När GreenIron i förra veckan gick ut med att de söker en etableringsort, och med frågan: "Vem vill vara först?" var Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) snabbast att räcka upp handen. Han pekar på de fördelar Avesta har med närheten till andra stålverk och den tradition och kunnande som finns i bygden när det gäller framställningen av järn. Men även att i Avesta finns mark som kan användas för verksamheten. Och inte minst att Avesta Jernverk finns på orten.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan