Annons

Annons

Annons

Fotboll

Succé på plan förra året – nu storsatsar AT: "Vi sänder tio matcher – det blir valuta för pengarna"

Avesta AIK vann serien och avancerade till divsion 1. Där väntar tuffare motstånd – men också helt nya möjligheter för Avestabor att hänga med. AT berättar i dag om sommarens stora sportsatsning: tio livesända matcher med Avesta AIK.

– Det här är en stor sak för Avesta, säger Gabriel Ehrling Perers som är chefredaktör på AT.

Text: 

Avesta Tidning satsar stort på Avesta AIK i sommar och livesänder minst tio matcher.

Annons

En tuff och coronapräglad vårvinter är slut. Nu kan vi se ljuset i pandemitunneln, och inte alls särskilt långt bort ser vi nu Avesta AIK:s premiär i division 1. Ni vet, succélaget som briljerade under fjolårssäsongen, vann grundserien och fick avsluta den med avancemang och skumpa.

Tidningen har tidigare berättat att premiären borta mot Västerås BK30 – nu på lördag 5 juni – livesänds på Avesta Tidning. Så även hemmapremiären mot Gamla Upsala 12 juni och daladerbyt borta mot Kvarnsveden 19 juni.

Tidigare har Avesta AIK:s målfarliga nyförvärv Izabelle Lundqvist berättat att hon ser fram emot AT:s satsning.

"Åh, vad roligt. Det är verkligen kul att vi uppmärksammas nu när vi spelar i division 1", sa Izabelle Lundqvist till AT för en dryg vecka sedan.

Annons

Annons

AT:s chefredaktör Gabriel Ehrling Perers håller givetvis med forwarden.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra prenumeranter en rejäl live-bevakning av Avesta AIK. Vi kommer att kunna sända hela tio matcher – det blir valuta för pengarna för sportintresserade Avestabor.

Efter en säsong i Sollentuna är målfarliga Izabelle Lundqvist tillbaka i Avesta AIK i år.

Bild: Stefan Ericson

Stefan Ericsson är sportreporter på Avesta Tidning och kommer vara en av huvudpersonerna i tidningens bevakning av fotbollen.

– Jag ser fram emot en sommar fylld av fotboll, publik på läktarna, ett coronaläge som mattas av än mer och givetvis ett Avesta AIK som vinner matcher även i division 1. Det känns otroligt roligt att fotbollsfesten på lokal nivå äntligen startar redan till helgen.

Nora Jacobsson driver boll under en av många matcher förra säsongen. På lördag väntar premiär i division 1, och den sänds live på Avesta Tidning.

Bild: Stefan Ericson

Du som prenumererar på Avesta Tidning har tillgång till matcherna utan extra kostnad (gäller så klart även papperstidningen!). Allt du behöver göra är att aktivera ditt digitala abonnemang.

Är du inte redan prenumerant och vill ta del av matcherna så kan du bli Plus-kund genom att klicka här.

Annons

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Det går givetvis att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator också.

Annons

avestatidning.com/livesport kommer alla matcher att ligga kvar, och finnas tillgängliga som repriser.

Michaela Wulff firade stort efter matchen mot Ornäs i slutet av förra säsongen när Avesta AIK avancerade till division 1.

Bild: Stefan Ericson

Rikard Bäckman, projektledare inom livesporten, menar att lokalfotbollen engagerar över stora delar av Bonnier News Local, där AT ingår.

– Lokal fotboll engagerar, både nu och historiskt. Att vi därför kan erbjuda AT:s läsare att se de här matcherna live känns så klart fantastiskt roligt.

Här är matchlistan för första delen av sommaren:

Sändningarna börjar fem minuter innan matchstart. Obs! Med reservation för eventuella ändringar. Mer information kommer kring matcher i augusti-oktober.

2021-06-05 15:00 Västerås BK 30 – Avesta AIK

2021-06-12 12:00 Avesta AIK – Gamla Upsala SK

2021-06-19 15:00 Kvarnsvedens IK – Avesta AIK

2021-07-03 13:00 Avesta AIK – IFK Västerås FK

2021-07-31 15.00 IFK Västerås FK – Avesta AIK

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan