Annons

Annons

Annons

Volkswagen Cup-finalen i Falun

Se när VM-hjältarna gör upp på Lugnet – vi sänder Volkswagen cup till helgen

I helgen avgörs Volkswagen cup på Lugnet i Falun och om ett par veckor väntar SM-avslutningen i Kalix.
Nu kan du se när VM-guldmedaljören Maja Dahlqvist och de andra stjärnorna göra upp om segern på Sportens sajter.

Text: 

Se när Maja Dahlqvist och de andra stjärnorna tävlar i Volkswagen cup på Lugnet på Sportens sajter. Bilder: Bildbyrån.

Annons

De svenska VM-hjältarnas säsong fortsätter med heta dueller mellan Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och de andra stjärnorna.

Nu får alla chansen att se sina skidfavoriter här på Sportens sajt då vi sänder Volkswagen cup som avgörs på Lugnet i Falun till helgen – och SM-avslutningen i Kalix 8–11 april.

– Säsongsavslutningen är viktig för våra åkare och det kommer att bli högklassiga och prestigefyllda tävlingar. Det känns väldigt spännande med detta samarbete, som gör att vi når ut såväl nationellt som lokalt, säger Malin Westhed, marknadschef längd på Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

De svenska längdstjärnorna tog nyligen sju medaljer – två guld, två silver och tre brons – under skid-VM i tyska Oberstdorf. Nu är Maja Dahlqvist, Jonna Sundling, Frida Karlsson och alla de andra tillbaka i Sverige, där de laddar upp för säsongsavslutningen på hemmaplan.

Bonnier News har förvärvat de exklusiva sändningsrättigheterna till tävlingarna vilket betyder att du kan se dem både hos oss på www.dt.se, www.dalademokraten.se och www.avestatidning.com samt på Expressen.

– Längdstjärnorna engagerar verkligen våra läsare, så det känns superhäftigt att de nu får chansen att se Ebba, Frida och de andra. Det passar dessutom in väldigt bra i vår storsatsning på livesänd sport, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Några av de stjärnor som är anmälda till helgens tävlingar i Falun är Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Linn Svahn, Emma Wikén, Evelina Settlin och stortalangen Tove Ericsson.

Volkswagen Cup 27-28 mars

Falun 27 mars: 10/10 km (fristil, damer och herrar), individuell start, preliminär starttid 10.30.

Falun 28 mars: 15/15 km (klassiskt, damer och herrar), individuell start, preliminär starttid 10.30.

SM 8-11 april

Kalix 8 april: Stafetter, dam och herr.

Kalix 9 april: Teamsprint, dam och herr.

Kalix 11 april: 30 km dam, 50 km herr.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan