Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
INSÄNDARE: Avgå, Dan Eliasson!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Öppet brev till Dan Eliasson, generaldirektör för MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Du har brutit mot Folkhälsomyndighetens regler om att avstå från resor som inte är nödvändiga.

Jag har varit i frivillig karantän sedan i mars 2020 på grund av att jag tillhör riskgruppen åldringar. Du hävdar att du ville besöka din dotter på Kanarieörana och fira jul med din familj.

Annons

Jag har avstått från att besöka mina döttrar i Huddinge och Vallentuna och låtit bli att fira traditionell jul med deras familjer. Du hävdar att du fått avstå från utlandsresor under coronaåret och alltså måste resa nu. Jag har avstått från bokade utlandsresor under coronaåret och förlorat pengar på några av dem, eftersom det var jag som avbokade, men faktiskt fått tillbaka pengar i några fall.

Jan Eliasson.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Du som generaldirektör, med din (omotiverat?) höga lön, har en skyldighet att vara ett föredöme för alla medborgare, och inte vara en som står över gällande regler.

Genom ditt handlande har du visat en attityd som inte är acceptabel. Jag, som pensionär och riskgruppsmedlem väljer att finna mig i olika förhållningsregler, och vara en lydig samhällsmedborgare som inte vill ligga sjukvården till last i onödan.

Du sade i ett uttalande som ny generaldirektör för Migrationsverket: ”Jag vill föra den gamla fina svenska ämbetsmannatraditionen vidare”. Detta har du kapitalt misslyckats med genom ditt agerande nu. Det är pinsamt och demoraliserande och visar en översittarattityd som rimmar illa med den position du har och den politiska inställning som du säger dig stå för.

Annons

Du visade dåligt omdöme redan tidigare i Hedemora. Tyvärr verkar inte omdömet ha förbättrats med åren, trots en gedigen juristutbildning.

Jag har också varit verksam i Hedemora, men som yrkesverksam i 37 år. Jag har bara ytterligare en sak att säga. Du kan rädda ansiktet genom att erkänna ditt misstag och lämna in din avskedsansökan till regeringen. Du har säkert ett pensionsavtal som gör det möjligt att leva gott även i framtiden.

/Bo Albinsson, samhällsmedborgare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy