Annons

Annons

Annons

Annons

Googles etablering i Horndal

Kommunalrådets ilska mot myndighetens utlåtande om Google: "Det är ett hån mot fem års arbete"

En formulering i länsstyrelsens senaste yttrande över ansökan om miljötillstånd för ett datacenter i Horndal väcker frågan om orten alls lämpar sig för den här typen av etableringar. Detta då det är oklart hur spillvärmen ska kunna tas tillvara. Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) är mycket kritisk till uttalandet.

– Det där tycker jag inte hör hemma alls. Skulle man ha den logiken att stora etableringar ska ligga närmare stora befolkningscentra där det finns ett större fjärrvärmenät då går det inte att jobba för etableringar ute i landet, säger han.

– Jag vänder mig inte något emot där de pratar om buller eller miljömässigt, det är helt i deras i uppdrag. Men det där det är ett hån mot fem års arbete, säger kommunalråd Lars Isacsson (S).

Bild: Mikael Eriksson

Annons

Som tidningen tidigare rapporterat har länsstyrelsen vid två tillfällen kommit med invändningar mot den av Google-bolaget DCS International inlämnade ansökan om miljötillstånd för ett datacenter i Horndal. Bland det som länsstyrelsen haft synpunkter på är vattenanvändningen, att Rossen skulle vara reservvattentäkt och att en del ämnen som mjukgörare och biodispersionsmedel att behöva tillsättas kylvattnet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Till toppen av sidan