Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: I Borlänge är makten viktigare än politiken

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Socialdemokraterna fortsätter att styra Borlänge på samma sätt som de alltid gjort, under de senaste 75 åren, men med den skillnaden att Mp, C, L, Ofa håller dem under armarna för att ge S en majoritet i Borlänge kommun.

”De fyra stödpartierna får i princip inget politiskt inflytande, det är bara några av deras ledamöter som belönats med en välarvoderad kommunalrådspost”, skriver Bo Bjurman, Moderaterna i Borlänge. Foto: Jerry Brodin

Annons

Annons

De fyra stödpartierna får i princip inget politiskt inflytande, det är bara några av deras ledamöter som belönats med en välarvoderad kommunalrådspost.

Förlorare är förstås väljarna som inte får utdelning för sitt val av politisk inriktning i Borlänge, i valet 2018. Detta medför att bara halva kommunen styr Borlänges utveckling.

I det som Socialdemokraterna kallar majoritetsgruppen ingår ovannämnda partier, och de bryr sig inte längre om vilka löften de gått till val på inför valet 2018.

Nej, Makten är viktigare än politiken!

Häromdagen uppmärksammade en friluftande motionär att Majoritetsgruppen gick med kartor i Uvbergsviken. Personen ställde då frågan på Facebokforumet ”Torsång min hembygd”. Vad är det som pågår?

Svaret kom snabbt från majoriteten, vi tittar på hur vi ska anpassa byggnationen i Uvbergsviken så att alla blir nöjda.

Oppositionspartierna var som vanligt inte inbjudna trots att vi står för 49 procent av rösterna och folkviljan i kommunen!

Detta kallar jag inte demokrati.

Vi har sagt nej till byggnation i Uvbergsviken.

Uvbergsviken är Östra Borlänges kommunala badplats, friluftsområde med motionsspår och klubbstugeområde för Stora Tuna Scoutkår.

Moderaterna motsätter sig byggnation precis som flera av våra forna allianspartners gjorde.

Annons

Här ett klipp av vad Centerpartiet lovade före valet 2018:

”Rädda Uvbergsviken”. ”Centerpartiet står fast vid sin uppfattning att området ska behållas som friluftsområde. Badplatsen behöver rustas upp för att ge tillfälle till bra badmöjligheter.”

- Centerpartiet genom gruppledare Sören Hellberg.

Jag är förstås besviken på politiska partier som inte håller sina viktiga vallöften!

Bo Bjurman

Fullmäktigeledamot, Moderaterna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan