Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Moderaterna i Borlänge slår in öppna dörrar och kräver saker som majoriteten redan står bakom

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Det är därför välkommet att Moderaterna lyfter denna fråga i sin debattartikel och vi vill gärna upplysa Moderaterna att en utredning kring just skolskjutsarna redan är initierad” skriver Monica Lundin (L) (bilden) och Viktor Nordström (S). Foto: Jerry Brodin/Jennie Börs

Annons

Replik: Till debattartikel av M: Det fria skolvalet ska inte begränsas av föräldrarnas ekonomi. Oppositionen ska rosas när de kommer med ett bra förslag, likväl som kritik bör ges när de kommer med ett dåligt. Att barn oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet till skolskjuts oavsett skola de väljer är ett bra förslag. Det är därför välkommet att Moderaterna lyfter denna fråga i sin debattartikel och vi vill gärna upplysa Moderaterna att en utredning kring just skolskjutsarna redan är initierad. Detta har bland annat informerats på flera av barn- och utbildningsnämndens sammanträden samt diskuterats i flera forum under våren. Vi vill inte gå utredningen i förväg men andemeningen går i linje med det som Moderaterna kräver, vi är således helt överens i frågan.

Annons

Annons

Vi vill också gärna upplysa Moderaterna om att detta var en del av vad Majoriteten förhandlade fram i sitt valprogram, vilket kan läsas i punkt 53 i vårt 100-punktsprogram som lyder: ”53. Skyndsamt se över regler och kostnader för busskort som underlättar elevens skolval.” Det bör därmed inte vara någon hemlighet för Moderaterna att majoriteten driver detta, men behöver de påminnas om detta så gör vi det gladeligen.

Majoriteten initierade arbetet med skolskjutsutredningen under våren då vi lade en intern plan kring hur vårt 100-punktsprogram ska genomföras och följas upp. Ett muntligt uppdrag gavs då till kommunorganisationen. Majoriteten följer arbetet och kommer få en avrapportering av inlett arbete nu efter sommar och semestrar.

Denna utredning förhandlades således fram av majoriteten efter valet 2018. Detta då vi är fullt medvetna om Borlängebarnens olika ekonomiska förutsättningar. Vi välkomnar att Moderaterna vill kämpa för de mest utsatta i samhället och ser fram emot fortsatt stöd i den frågan.

När det gäller kommentarerna kring rikspolitiken så överlåter vi det till våra respektive riksdagsledamöter att hantera detta.

Vi i majoriteten vill ha en aktiv och konstruktiv opposition i Borlänge kommun, vilket är nödvändigt för att kommunen ska styras väl. När Moderaterna kommer med bra förslag ska de få ros. Här konstaterar vi dock att vi är helt överens, att Moderaterna slår in öppna dörrar och kräver saker som majoriteten redan står bakom och har initierat ett arbete kring.

Monica Lundin (L)

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Borlänge

Viktor Nordström (S)

Barn- och utbildningsnämndens vice ordförande, Borlänge

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan