Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Politikerna vill göra Borlänge kommun vackrare - men är insidan ful spelar utsidan ingen roll

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stadens ledare verkar tro att Borlänge blir bättre och tryggare om staden blir vackrare på ytan - jag tror att det i mångt och mycket handlar om bristande ledarskap. Det skriver kommuninvånaren Håkan Carlberg. Foto: Tomas Nyberg

Annons

Jag cyklar runt i staden Borlänge. Mina tankar går då till allt våld som skett här under årets första halva. Två personer har mördats, våld på gator och torg, bilar har bränts och nu en misstänkt våldtäkt. Stadens ledare tycks dock tro att staden blir bättre och tryggare om den blir vackrare på ytan. Detta efter att Borlänge blivit utsedd till Sveriges fulaste stad.

Annons

Men det handlar inte om ”yta”. Jag vill påstå, med mina erfarenheter av möten med ledare i kommunen, att det i mångt och mycket handlar om ledarskapet.

Annons

Det handlar om integration och om att få en fungerande skola - idag tillhör Borlänge en av de sämsta skolkommunerna i landet. Det handlar om att bygga upp en trygghet, en bra miljö i alla kommunens områden för barn och ungdomar.

Om kommunen är trygg och människor bemöts av ledarna på ett öppet och vänligt sätt, om skolan håller en hög nivå och integrationen fungerar så betyder det betydligt mycket mer än att kommunen lägger tid och pengar på att göra centrum “vackert”.

Idag bemöter kommunala ledare oss medborgare med tystnad. Var finns det öppna bemötandet - ett av kommunens ledord?

Det handlar om att utveckla ledarskapet omgående. Kollegialt lärande, att lära av andra kommuner som har erfarenheter av integration, våld och otrygghet, är en bra väg att gå. Det handlar om att ta tag i utvecklingen av utbildning på alla nivåer för att göra staden till en attraktiv plats där många vill bo, känna trygghet, öppenhet och bemötas av vänliga människor.

Håkan Carlberg, med lång erfarenhet av ledarskap

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan