Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Nedläggningen av Idkerbergets skola - öppet brev från föräldraföreningen till politikerna

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Samlokalisering innebär att Idkerbergets skola ska finns kvar med nuvarande klasser och pedagoger men i andra lokaler på en annan skola. Om så inte blir fallet anser vi att det handlar om en nedläggning. Det skriver Idkerbergets skolas föräldraförening. Foto: Kajsa Thorp Backlund

Annons

Öppet brev till Monica Lundin (L), Jan Bohman (S) och Ulrika Forsell:

Hejsan!

Torsdag 27/6 hade vi i föräldraföreningen Idkerbergets skola möte. Där diskuterades vad som egentligen menas med "samlokalisering". Enligt Förvaltningsrätten innebär det nämligen en omorganisation.

Utifrån vad vi i föräldraföreningen har förstått genom vår juridiska rådgivare ska det, för att få kallas samlokalisering, erbjudas plats på en och samma skola för alla elever. Samlokalisering innebär alltså att Idkerbergets skola ska finns kvar med nuvarande klasser och pedagoger men i andra lokaler på en annan skola. Om så inte blir fallet anser vi att det handlar om en nedläggning.

Annons

Annons

Hittills har våra barn inte fått en hemskola. Det handlar alltså om en skolnedläggning.

Förvaltningsrätten har avslagit överklagandena kring nedläggningen av Idkerbergets skola då det, enligt dem, handlar om samlokalisering, och därmed en omorganisation, och inte nedläggning.

Om det verkligen hade handlat om en samlokalisering borde våra barn samt elever och föräldrar i den tilltänkta hemskolan ha blivit förberedda i god tid innan samlokaliseringen ska hända. Så har inte skett.

Vi i föräldraföreningen förutsätter att vi inom kort får en hemskola där namnet Idkerbergets skola finns med. Till exempel Skräddarbacken- och Idkerbergets skola eller Halvars- och Idkerbergets skola då det som sagt, juridiskt enligt Förvaltningsrätten, är en samlokalisering och inte en skolnedläggning!

Med vänliga hälsningar,

Föräldraföreningen Idkerbergets skola

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan