Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Insändare: Borlänge mot strömmen – bygger bostäder på idrottsplats

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När SVT rapporterade att fler och fler kommuner insett vikten av att planera in idrottsplatser i nybyggda bostadsområden gick tankarna direkt till Borlänge och Ornäs. Här stämmer det gamla talesättet ”kärringen mot strömmen” bra in på Borlänge kommun.

I stället för ny idrottsplats bygger man bostäder på kommundelens enda existerande. På frågan om varför är det enda svaret: ”I det allmännas intresse”. Vem denne allmänna är känns lite oklart då en majoritet av ortsbefolkningen skrivit på protestlistor mot projektet.

Annons

Annons

”I stället för ny idrottsplats bygger man bostäder på kommundelens enda existerande” skriver signaturen Nisse B.

Bild: TT

Politikerna anser att ungdomar som vill spela fotboll kan åka till Tunet, en resa på över milen. Hur de ska ta sig dit är också dolt i dunkel då samma politiker beslutat om åtgärder som gör att alla familjer inte ska kunna inneha bil i framtiden.

Att hänvisa till en icke fungerande kollektivtrafik, som enligt SVT:s granskning dessutom är dyrast i Sverige, är barnsligt naivt.

Jag hoppas våra kommunpolitiker vågar inse sitt misstag och tänka en runda till. Vart man vänder blicken från Ornäs IP ser man byggbar mark.

Nisse B

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan