Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tryggheten på Hagbacksgården försvinner – vi anhöriga känner stor oro

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Personalen på Hagbacksgården är fantastisk. De gör verkligen ett superbra arbete och som anhöriga har vi hittills känt oss fullständigt trygga med att ha vår anhöriga boende där. Nu känner vi stor oro inför de planer som finns att ta bort nattpersonalen.

”Hur skall vi kunna känna oss lika trygga i fortsättningen som vi gör idag?” skriver signaturen Oroliga anhöriga. Foto: Pontus Lundahl/TT

Annons

Annons

Vår anhöriga var vid inflyttningen vid god vigör både fysiskt och mentalt.

Under de senaste åren har det kroppsliga försämrats och en demens har utvecklats.

Som det är nu kan personalen hitta vår anhöriga i korridoren mitt i natten när de är på väg till någon annan boende. Personal som rör sig i huset under natten kan ju snabbt rycka in och de hör ju även om någon ropar. Det känns tryggt att ha nattpersonal på plats hela tiden. En dement person kanske inte tänker på att trycka på larmknappen.

Det är även svårt för en dement person att ta till sig förändringar, till exempel att det inte finns personal hela tiden. Man kanske inte är medveten om det är dag eller natt. Ni hade ju även en information för de boende i förra veckan där vår anhöriga var med. Enligt henne själv förstod hon inte vad ni pratade om. Hon kunde inte ta till sig något av den informationen.

Hur skall vi kunna känna oss lika trygga i fortsättningen som vi gör idag?

Oroliga anhöriga

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan