Annons

Annons

Annons

Annons

EU-valet i Dalarna 2019

Insändare
Insändare: Se upp för högerpopulismens fula tryne – bygga murar är inget bra sätt att skapa en bra värld

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I helgen som gått har vi i media kunnat läsa och se hur högerpopulister agerat bland annat i Milano med försök till stormöten med deltagande av ”gräddan” av ultranationalistiska partier och politiker. Där spyr man, bland mycket annat, galla över fria media.

Samtidigt läser vi här hemma i Sverige att vissa partier vill sälja ut  delar av eller lägga ner public service i Sverige.

Annons

Enligt min mening otrevliga tecken som vi inte kan ignorera eller blunda för.

Annons

Som äldre person med relativt god kunskap om vad som hände i Europa under 30-talet och som ledde fram till det förfärliga under andra världskriget med alla dess vidrigheter vill jag bara säga: Se upp! Underskatta inte de strömningar som vi nu ser så tydligt i Europa och till och med här i Sverige.

När nazister åter tillåts marschera på gatorna här i Dalarna och på andra ställen gäller det att vara uppmärksam och bry sig.

Idag bygger man murar så att människor inte kan ta sig in. Under kommunisttiden byggde man murar för att människor inte skulle ta sig ut. Att bygga murar är inget bra sätt att skapa en bra värld!

Min uppmaning till alla som har rätt att rösta i EP-valet och ännu inte röstat, gör det! Gör det för demokratin, öppenheten och för alla människors lika värde. Rösta för ett parti som står för dessa värden. Vilket parti avgör du bäst själv.

Själv lägger jag min röst på Centerpartiet!

Per-Anders Westhed 

Annons

Annons

Till toppen av sidan