Annons

Annons

Annons

Dala-Järna

Legendariska ”Parvelrännet” avgjordes i strålande solsken – en härlig skidfest i Dala-Järna

En fantastisk fin vinterdag bjöds deltagare och åskådare på, när det anrika ”Parvelrännet” gick av stapeln på Snöå Skidstadion i Dala-Järna.
En härlig skidfest med barn alltifrån två och ett halvt till tolv år gamla.

Annons

Bildextra från Parvelrännet:

I de nydragna skidspåren stakade man sig fram med oanad frenesi, en del med lite mer brådska än andra. De allra yngsta hade, som tur var, med sig personlig coach, som kunde rycka in när tyngdlagen blev för stark eller när stavarna mest bara var i vägen.

Annons

Annons

Det hände också att någon hann somna innan det var dags för start. Men i målfållan väntade kexchoklad och varm saft, vilket för många kunde vara motivation nog för att ta sig de sista tunga metrarna i mål.

Knattar på rad i startledet i anrika Parvelrännet, som har 71 år på nacken som tävling.

Bild: Privat

Över 150 deltagande parvlar fick sedan välförtjänta priser vid en gemensam avslutning. I varje prispåse fanns också, såsom traditionen bjuder, messmör.

Det mest anmärkningsvärda med denna tävling är ändå det antal år som den har på nacken. Första Parvelrännet genomfördes nämligen redan år 1948 på initiativ av Dala-Järnas bordtennissektion med bland andra Gunnar Höök Larsson och Ragnar Morling i spetsen. 71 år har alltså denna tävling existerat, något av ett rekord i arrangemangshänseende.

Skidlegendarer som Gunnar "Hulån" Larsson, Gunde Svan, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist har åkt Parvelrännet genom åren. I söndags var det dags för nästa generations skidess att kämpa sig fram i spåren på Snöå skidstadion i Dala-Järna.

Bild: Privat

Blivande stjärnor har tagit sina första tävlingssteg här. För att nämna några: Maja Dahlqvist, Stina Nilsson, Gunde Svan, Hulå-Gunnar Larsson, Sven-Erik Danielson, Sven-Olov Israelsson, Jonny Danielson, Mats Nilsson och många fler. Så vänta några år så kanske dagens deltagare även de kommer att vinna VM- och OS-medaljer.

Annons

Den cirka 40 man/kvinna starka funktionärskåren kunde summera de 71:a Parvelrännet med att inmundiga de på plats tillverkade Svanbergssemlorna.

En perfekt vinterdag med god reklam för framtida skidåkning kunde sammanfattningsvis avslutas med ett kraftfullt fyrfaldigt leve för deltagarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan