Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Annie Lööf spelar ett högt spel

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annie Lööf och Centern fick endast åtta procent av svenska folkets röster i riksdagsvalet. Trots detta har hon efter valet betett sig som om hon och Centerpartiet skulle vara valets segrare. Svansföringen hos Annie Lööf och Centerpartiet har varit mycket hög.

”Centern kommer att se till att moderaternas Kristersson blir Sveriges näste statsminister och det med aktivt stöd av Sverigedemokraterna”, skriver debattören Ingalill Persson, distriktsordförande för S-kvinnor i Dalarna. Foto: DT arkiv/TT/Montage

Annons

Alla de förslag till lösningar som presenterats efter valet för att få en regering på plats, såväl moderata som socialdemokratiska alternativ, har Annie Lööf och Centern högljutt avvisat. Hennes motivering att rösta nej till en moderatledd regering har varit att Sverigedemokraterna då skulle få politiskt inflytande. Vad gäller att inte stötta en socialdemokratiskt ledd regering så verkar det handla mer om en genuin avsky för den ideologi socialdemokrater står för.    

Annons

Trots detta påbörjar Centern och Liberalerna en förhandling med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i ett försök att finna en lösning för att få en regering på plats. Centerpartiet verkade seriöst i sitt uppsåt även om kraven på Socialdemokraterna kan beskrivas som helt orealistiska, nästan direkt oförskämda. Trots detta har Stefan Löfvén hanterat förhandlingarna med stort jämnmod och med stora eftergifter i ett försöka att hitta en framkomlig väg för att få en regering på plats.

Under hela valrörelsen har Annie Lööf näst intill dagligen framfört att Centerpartiet aldrig kommer att medverka till att Sverigedemokraterna ska få något som helst inflytande i svensk politik.

Nu kan vi konstatera att detta bara var ett spel för galleriet! Den 12 december 2018 medverkade Centerpartiet och Annie Lööf till att Sverigedemokraterna får ett direkt inflytande över 2019 års budget! Sverigedemokraterna jublar naturligtvis av segeryra!

Nu väntar vi bara på att Centerpartiet röstar ja till en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna och som kommer att gå helt i Sverigedemokraternas ledband.

Annons

Sanna mina ord, Centern kommer att se till att moderaternas Kristersson blir Sveriges näste statsminister och det med aktivt stöd av Sverigedemokraterna.

Centerpartiet, sprunget ur djupa folkrörelserötter i Sverige, har utvecklats till ett parti som gräver sig djupare och djupare ner i den bruna mylla som växer sig allt starkare i svensk politik!

Ingalill Persson

Distriktsordförande S-kvinnor i Dalarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan