Annons

Annons

Annons

Kampsport

Första SM–guldet någonsin bärgat i dalaregionen – fina framgångar för Falukarateklubb: "Ska gräva mer guld"

Läsartext.

Falugänget från vänster: tränare Josez Berglez och utöverskorna Klara Hasslund, Tilda Gustafsson och Filippa Höglund. Foto: Insänt.

Annons

För ett år sedan skapades en tävlingsgrupp I Falu karateklubb vars långsiktiga mål då var att ställa upp i de svenska mästerskapen.

Den 29:e september i år gick Shubo Ippon–SM i karate av stapeln där karateklubben också lyckades ställa hela tre representanter från klubben på startlinjen, i form av Klara Hasslund, Tilda Gustafsson och Filippa Höglund.

Annons

Resultaten från tävlingen gick klart över förväntan, framför allt i kadetterklassen för 14-15–åringar, som bar fram ett SM–brons och ett guld.

Annons

Efter medaljskörden formulerar en nöjd Falutränare Josez Berglez sin tankar.

– Jag är nöjd med resultaten och nästa år ska vi gräva ännu mer guld på SM. Tjejerna har legat i hård träning under sommaren för just denna mästerskapstävling.

– Nästa mästerskap blir DM i Eskilstuna nu i Oktober fast inom ett annat regelverk i karaten, WKF. På DM ska vi ta hem fler medaljer, säger han.

Mobilklipp från tävlingen

Inbäddat innehåll

Klara Hasslund, Tilda Gustafsson och Filippa Höglund gick igenom flera matcher i resan mot medalj. Bäst gick det för Tilda Gustafsson som besegrade alla sina motståndare utan att ens släppa in en enda poäng under hela tävlingen – vilket också belönades med SM-guld.

Enligt Josez Berglez gjorde och Filippa Höglund en av hennes bästa matcher någonsin – ven insats som ledde fram till en bronsmedalj.

Efter framgångarna vill Falutränaren framför allt lyfta fram tjejerna föräldrar.

– Vissa personer lägger man inte märke till så ofta trots att de har varit ett stort stöd i tjejernas satsning. Jag vill som tränare vill verkligen tacka alla föräldrar som har ställt upp för tjejerna genom att skjutsa från och till träningar och tävlingar, bokat resor och betalt hotell och allting. Utan dem skulle det här inte vara möjligt.

– Tjejerna utvecklas hela tiden och det är ett nöje som idrottsledare att få vara en del utav deras satsning, avslutar Josez Berglez.

Läsartext.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan