Annons

Annons

Annons

Division 1

Surahammar värvar forward från Skedvi/Säter

Surahammars IF meddelade på fredagen att man förstärker truppen med en forward inför kommande säsong i Hockeyettan. Det är Tim Werner, 24, som lämnar Skedvi/Säter i division två för spel i en högre division.

Text

Skedvi/Säter nådde i våras kvalserien till Hockeyettan västra, men lyckades inte ta sig uppåt i seriesystemet.

Det gör däremot 24-årige forwarden Tim Werner, som byter klubb till Surahammar, ett av de lag som spelade bort SSIF i kvalserien.

Tim Werner lämnar Skedvi/Säter för Surahammar. Foto: David Eriksson

Annons

Annons

Tim Werner är fostrad i Striberg utanför Nora och spelade juniorhockey i Örebro. Han har spelat i flera klubbar i division ett och division två, i tur och ordning Lindlöven, Åker/Strängnäs, Nacka, Arboga, Munkfors, Hedemora, Sollefteå och SK Lejon innan han hamnade i Skedvi/Säter inför förra säsongen. Där blev det 22 poäng på 24 matcher i division två och fem poäng på 14 matcher i kvalet.

Nu blir han det trettonde nyförvärvet för Surahammar, som stökar om rejält i truppen inför kommande säsong. Så sent som i torsdags blev Arbogaduon Oliver Nordmark och Charlie Hellström klara för Sura, som på fredagen även kunde meddela att forwarden Jakob Forslund fortsätter i klubben.

För Skedvi/Säter är det den andra spelaren som officiellt är klar för en ny klubb. Sedan tidigare har målvakten Fredrik Lindgren gått vidare till division tre-klubben IK Guts i Norrköping.

På plussidan har SSIF så här långt fått in backen Filip Hedin från Borlänge i hockeyettan. Backarna Simon Erlandsson och Jesper Persson och forwardsduon Filip Erlandsson och Alexander Eriksson är klara för en fortsättning i klubben.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan