Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Skedvientreprenör utsedd till Årets lokala hjälte – "Jag är otroligt glad och stolt"

Anders Åkerberg, Kulinariet och Skedvi Bröd, är vinnare av ICA:s Entreprenörspris i kategorin ”årets lokala hjälte”.

– Jag är otroligt glad och stolt samtidigt som jag verkligen vill tacka alla mina medarbetare, säger Anders Åkerberg i ett pressmeddelande.

Anders Åkerberg (till vänster), Kulinariet och Skedvi Bröd, är vinnare av ICA:s Entreprenörspris i kategorin ”årets lokala hjälte”. I kategorin ”Årets nystartare” vann bröderna Max och Allen Mohammadi (till höger) som startat ehälsaföretaget Hippogriff.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Skedvibo vill ha flera busshållplatser – "Skulle spara 20 timmar i pendlingstid per månad"

Nya VD:n införde 6-timmars arbetsdag: "Jag får en arbetsplats där personalen trivs"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Annons

Annons

SÅ KÖPER DU PLUS

På torsdagen höll ICA sitt framtidsmöte och där delades det ut entreprenörspriser för första gången. Priset delas ut i två kategorier, ett pris går till en person som verkar i glesbygd, och kallas Årets lokala hjälte, och ett delas ut till någon eller några som invandrat till Sverige under 2000-talet, Årets nystartare.

Efter närmare 200 nomineringar och 11 000 röster online enades juryn om att Anders Åkerberg, en av grundarna till Kulinariet och Skedvi Bröd i Stora Skedvi, är vinnare av kategorin Årets lokala hjälte.

– Jag är så otroligt glad och stolt samtidigt som jag verkligen vill tacka alla mina medarbetare som varje dag gör ett fantastiskt jobb så att alla mer och mindre galna idéer kan förverkligas, säger Anders Åkerberg i ett pressmeddelande.

– Vinnarna har visat förmåga på ett oerhört starkt driv och framgångsrikt entreprenörskap. Vi hoppas att detta erkännande hjälper dem i deras fortsatta resa, säger Per Strömberg, ICA Gruppens vd samt ordförande för ICAs Entreprenörspris jury, i pressmeddelandet.

ICA:s entreprenörspris "Årets lokala hjälte" har tilldelats Anders Åkerberg, en av grundarna till Kulinariet och Skedvi Bröd i Stora Skedvi.

Bild: Anton Ryvang

Annons

Annons

Så här lyder hela vinnarmotiveringen för Anders Åkerberg:

"Vinnaren av ICAs Entreprenörspris inom kategorin Årets lokala hjälte, såg möjligheter när andra såg motgång och vände en kris till hela bygdens stolthet. Genom att tillämpa crowfunding för att mobilisera stöd för en gammal lokal tradition har denne entreprenör lyckats skapa både arbetstillfällen och en turistmagnet på platsen där han verkar.

Årets vinnare är Anders Åkerberg, som räddat knäckebrödstillverkningen, lyckades starta ett framgångsrikt företag och göra Stora Skedvi till ett populärt besöksmål genom matdestinationen Kulinariet."

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Annons

Annons

Till toppen av sidan