Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Anders Åkerberg nominerad till entreprenörspris – kan bli "Årets lokala hjälte"

Anders Åkerberg, en av ägarna till Visthusboden i Stora Skedvi, är nominerad till ICA:s entreprenörspris "Årets lokala hjälte".

Visthusboden har tidigare nominerats som Årets Hållbara Föregångare i White Guide Green.

Anders Åkerberg, en av ägarna till Visthusboden i Stora Skedvi, är nominerad till ICA:s entreprenörspris "Årets lokala hjälte". Vem som vinner priset bestäms dels av en onlineomröstning samt av en jury.

Bild: Anton Ryvang

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Visthusboden i Stora Skedvi nominerad till stort nationellt pris i White Guide: ”Känns mest lite overkligt”

"Skötten" gläds åt planer på upprustning – men vill bevara ännu mer av Säters historia

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Annons

Annons

SÅ KÖPER DU PLUS

Nomineringarna duggar tätt över Visthusboden i Stora Skedvi i Säters kommun. För ett par veckor sedan nominerades den av White Guide Green som en av 20 butiker i kategorin "Årets Hållbara Föregångare".

På tisdagen kom nyheten att Anders Åkerberg, en av ägarna till Visthusboden som även innehåller saluhallen Kulinariet och Skedvi Bröd, även är nominerad till ICA:s nyinstiftade entreprenörspris “Årets lokala hjälte”. Anders Åkerberg är en av fem finalister i kategorin och prissumman är 100 000 kronor.

Vinnaren utses genom en onlineomröstning, som pågår mellan den 10 och den 17 april, samt av en jury bestående av bland annat Prins Daniel. Priset delas ut på ICA:s framtidsmöte den 3 maj.

– Vi tror att entreprenörskap är nyckeln för att lösa Sveriges utmaningar, särskilt inom områdena integration samt när det kommer till den växande klyftan mellan stad och landsbygd. Genom det här priset vill vi inspirera fler till entreprenörskap, och lyfta positiva initiativ i hela Sverige, säger Per Strömberg, vd för ICA Gruppen, i ett pressmeddelande.

Annons

– Det är otroligt roligt att ICA uppmärksammar det arbete och engagemang vi lagt ner i Kulinariet och Skedvi Bröd. Just nu genomförs det fantastiskt många spännande projekt och initiativ i vår by vilket jag är fruktansvärt glad för, säger Anders Åkerberg, i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Till toppen av sidan