Annons

Annons

Annons

Malung-Sälen

SkiStar skriver historia: Bästa nettoomsättningen och antalet skiddagar har ökat

SkiStar presenterar historiens bästa halvårsresultat.

Nettoomsättningen ökade med 130 miljoner kronor, eller tio procent, till 1 488 miljoner kronor, under det första halvåret, jämfört med året innan.

Text

SkiStars vd Mats Årjes gläds åt det positiva ekonomiska resultatet.

Bild: Nisse Schmidt

Annons

– Med ett starkt första halvår i ryggen är fokus inte bara att slutföra årets säsong, utan även att starta upp arbetet med planeringen inför 2018/19. Genom titelsponsorskapet för alpina VM i Åre 2019 startar satsningen mot att vinna nya utländska gäster, säger SkiStars vd Mats Årjes i ett pressuttalande.

Att vintern kom tidigt, och att kylan och snöandet fortsatte, har gjort att SkiStars skidanläggningar varit i full drift under nästan hela perioden.

Annons

Annons

Vi kommer fortsätta att investera i Sälen och Trysil

– Under perioden, som bland annat omfattar jul och nyår samt stora delar av de svenska sportloven, har antalet skiddagar ökat med fem procent jämfört med motsvarande period föregående år. Det är också glädjande att vi fortsätter utveckla vår verksamhet mellan loven, säger Mats Årjes.

När det gäller framtiden säger SkiStars vd bland annat:

– Vi kommer också fortsätta att investera i Sälen och Trysil som en effekt av byggandet av Scandinavian Mountains, flygplatsen mellan Sälen och Trysil. Tidplanen, att de första planen ska kunna landa till december 2019, ligger fast, betonar Mats Årjes.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

FAKTA: Första halvåret

Nettoomsättningen för det första halvåret ökade med 130 MSEK, 10 procent, till 1 488 MSEK (1 358) jämfört med föregående år.

Resultat efter skatt för det första halvåret förbättrades med 90 MSEK, 33 procent, till 363 MSEK (273) jämfört med föregående år.

Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till 9:18 SEK (6:92), en förbättring med 33 procent.

Källa: SkiStars

FAKTA: Andra kvartalet

Annons

Nettoomsättningen för det andra kvartalet ökade med 101 MSEK, 8 procent, till 1 342 MSEK (1 241) jämfört med föregående år.

Resultat efter skatt för det andra kvartalet förbättrades med 62 MSEK, 13 procent, till 542 MSEK (480) jämfört med föregående år.

Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till 13:58 SEK (12:07), en förbättring med 13 procent.

Källa: SkiStars

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan