Annons

Annons

Annons

Falun

Då börjar nya centrala lägenheterna byggas: "Känns fantastiskt att komma igång"

Nu är det klart när de 19 nya lägenheterna i centrala Falun kommer börja byggas. "Efter intensivt arbete känns det fantastiskt att komma igång", säger Mikael Hedh, affärschef för Diös Dalarna.

Text

Bild: Arkivbild

Annons

Som tidningen tidigare berättat så släpptes i höstas 19 lägenheter till försäljning i den planerade bostadsrättsföreningen Årummet i korsningen Falugatan – Östra Hamngatan mitt i centrala Falun.

Annons

Nu finns ett datum för byggstarten – nämligen den tredje april. Totalentreprenör blir bygg- och anläggningsföretaget PEAB och beräknad inflyttning är satt till andra kvartalet 2019.

Annons

- Efter intensivt arbete med att göra klart för byggstart känns det fantastiskt att komma igång med byggnationen. Det känns också riktigt bra att påbörja samarbetet med PEAB som entreprenör i projektet, säger Mikael Hedh, affärschef för Diös Dalarna, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Med syfte att bidra till ökad rörelse i Faluns centrum genom fler bostäder, ska vi försöka genomföra bygget så smidigt som möjligt,

Även PEAB ser fram emot starten.

- Vi ser fram emot att få uppföra dessa lägenheter, i ett unikt centralt läge i Falun. Vår platschef, heter Malin Söderlund, och hon kommer med sin erfarenhet att kunna driva byggnationen tryggt och enligt plan, säger Stefan Ors, arbetschef PEAB.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan