Annons

Annons

Annons

Malung-Sälen

Träd i unikt skogsområde fälldes under utbildning – nu krävs företaget på tusentals kronor: "Bara att be om ursäkt"

Under förra sommaren anordnade Skistar en utbildning i motorsågsanvändning. Det hela slutade dock med att företaget nu krävs på tusentals kronor i böter.

Text

Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Annons

Skistar AB krävs nu på 15 000 kronor i företagsbot – detta efter de under förra sommaren anordnade en motorsågsutbildning för anställda inom bolaget.

Under utbildningen, som genomfördes i Malung-Sälens kommun, ska nämligen ett 30-tal träd inom en nyckelbiotop – alltså ett alltså ett unikt skogsområde som anses ha extra stor betydelse för skogens djur och växter – ha avverkats.

Annons

Otillåten miljöverksamhet anser åklagaren i ett strafföreläggande och konstaterar att avverkningen skett utan samråd med Skogsstyrelsen samt "väsentligt ändrat naturmiljön på platsen".

Annons

Enligt Fredrik Sköldin, säkerhetssamordnare på Skistar, handlade det hela om en miss i kommunikationen.

– De blev pekade på ett område där de skulle hålla kursen och då blev det lite missförstånd och de gick för långt söderut mot vad de skulle göra, förklarar han.

– Det är helt och hållet ett misstag på grund av kommunikationsbrister. Det finns ingenting att överklaga utan det är bara att be om ursäkt.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan