Annons

Annons

Annons

Kampsport

Boxningsstjärnan Erik Skoglund drabbad av hjärnblödning – försatt i koma

Svenske proffsboxaren Erik Skoglund, 26, fördes akut till sjukhus efter ett träningspass under fredagskvällen.

Nu har han opererats för en hjärnblödning.

– Läkarna var nöjda med resultatet och Erik är i ett allvarligt men stabilt tillstånd, säger Team Sauerlands presschef Edward Roff.

Proffsboxaren Erik Skoglund. Bild: TT Nyhetsbyrån.

Annons

Det var efter ett sparringpass hemma i Nyköping under fredagen som Erik Skoglund, född i Vårdinge i Södertälje kommun och en av Sveriges främsta proffsboxare, kände sig illamående och fördes i ambulans till sjukhus.

Där blev 26-åringen nedsövd och genomgick en operation för en hjärnblödning. Nu har läkarna försatt honom i medicinsk koma, skriver hans tyska stall Team Sauerland i ett pressmeddelande.

– Vi vill inte kommentera läget utöver vårt pressmeddelande. Vi hoppas på att Erik ska återhämta sig och tänker på honom och hans familj, säger presschefen Edward Roff i ett uttalande.

Enligt Sörmlands Nyheter befinner sig nu Skoglund på Karolinska sjukhuset i Solna.

– De kommande 3-4 dagarna är viktiga för hans återhämtning. Under denna tid ber vi alla att respektera Erik och hans familj, säger Edward Roff.

Annons

Annons

Erik Skoglund förlorade i september sin första match som proffs och hade innan dess 26 raka segrar. Tanken var att han skulle gå en titelmatch mot britten Rocky Fielding i London den 17 december, men den fajten blev nyligen inställd i samband med att galans huvudnummer också ställdes in.

Vad som händer Erik Skoglund nu är omöjligt att sia om, menar Sanna Neselius som är doktorand vid Sahlgrenska akademin och förbundsläkare för Svenska boxningsförbundet.

– Det går inte att säga något om prognosen eftersom det finns olika typer av hjärnblödningar. Det handlar dels om vilken typ av blödning han har haft, men också hur de lyckas hålla nere trycket, säger hon till TT.

MER KAMPSPORT

Efter Skoglunds hjärnblödning – Paolo Roberto slår fast: "Karriären är över"

► (+) Otto Wallin skärrad efter kompisen Skoglunds hjärnskada: "Hade kunnat vara jag"

► (+) Otto Wallins svenskmatch om EU-bältet kan avgöras i Sundsvall: "Är mest logiskt"

Annons

► (+) MMA-fightern Eli Elias går sin sista match som amatör – nu vill han bli proffs: "Japan är mitt stora mål"

► (+) Se proffsmatcherna i Fight-Life Three: "Ingen man vill reta upp i ringen"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan