Annons

Annons

Annons

Falun

Sabaton Open Air 2018: Lokala band och artister deltar – "De utvalda får än mer publicitet än tidigare"

Dalapop och och Sabaton Open Air går samman även inför 2018.

Text

Fem lokala band och artister kommer att genom fortsatt samarbete mellan Dalapop och Sabaton Open Air ges chansen att spela på hårdrockfestivalen 2018. Foto: Jonas Hasselqvist

Annons

Det regionala resurs- och produktionscentret Dalapop och hårdrocksfestivalen Sabaton Open Air gör en gemensam satsning för att hjälpa band och artister från Dalarna upp på festivalscenerna.

Dalapop kommer i samarbetet att presentera lokala hårdrocksband under festivalens pre-party under festivalveckan.

De lokala banden och artisterna får ansöka om att spela på festivalen och sedan väljs fem band ut som får chansen att spela på festivalen.

Annons

Annons

Enligt det pressmeddelande som skickats ut innebär även samarbetet att Dalapop fortsätter samarbetet med de lokala resurs- och produktionscentrumen BD Pop och Talent Coach för utbytesspelningar mellan länen.

Länets arrangörer är viktigare än någonsin

"Vi har under tidigare år strävat efter att ge så många Dalaband som möjligt chansen att spela inför en större publik på hemmaplan. Nu, i och med samarbetet med Dalapop, kan vi ta det ett steg till och ge de utvalda banden än mer publicitet än tidigare, samt ännu bättre förutsättningar på festivalen att göra en maximalt lyckad spelning", säger Krister Lindholm, en av grundarna av Sabaton Open Air, i ett pressmeddelande.

"Är det något som efterfrågas hos banden i Dalarna så är det speltillfällen. Länets arrangörer är viktigare än någonsin och varje insats vi kan göra för att stärka arrangörerna och erbjuda banden fler speltillfällen är livsviktig för hela Dalapops existens. Även om vissa delar av musiklivet blomstrar är det här ett eftersatt område som vi måste stödja", menar Pelle Andersson, verksamhetsledare för Dalapop.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

FAKTA: Dalapop

Dalapop är ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna.

Annons

Dalapop stöttar och hjälper artister, band, producenter, arrangörer och andra inom musikbranschen med tips, rådgivning och personella eller ekonomiska stöd för att ta nästa steg i sin karriär.

Annons

FAKTA: Sabaton Open Air

Sabaton Open Airs elfte upplaga går av stapeln på Lugnet i Falun mellan 15-18 augusti 2018.

En fyra dagars rockfest med hittills släppta band som Sabaton, Sepultura, Battle Beast, Primal Fear, Beast in Black, Eleine, för att nämna några.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan