Annons

Annons

Annons

Bågskytte

Fin medaljskörd för BK Siljanspilen i helgen

Det blev en bra helg för den anrika Dalaklubben med mästerskap i både beridet bågskytte och fält. Killarna visade var skåpet skulle stå i den beridna delen vid det svenska mästerskapet i Norrtälje utanför Stockholm. Tjejerna ägde i det vanliga bågskyttet vid fält–SM i Avesta.

Helgen har skördat medaljer till Siljanspilen. Till det svenska mästerskapet i beridet bågskytte i Norrtälje utanför Stockholm åkte inte mindre än sju ekipage. Klubben har numera sin första svenska mästare i beridet – genom14-årige Marcus Hjortsberg med sin American Quartervalack "Bad Like My Dad", den yngsta genom tiderna.

Marcus, som var favorittippad inför helgen efter en strålande utlandssäsong där han slagit personbästa om och om igen, klarade favorittrycket. Med en vinst i den ungerska grenen och en fjärdeplats iden koreanska säkrade han sin totalseger och blir den hittills yngste svenske mästaren i grenen genom tiderna. Klubben fick fyra ekipage i topp femton under dag ett och tre ekipage under dag två. Likaså i den totala sammanställningen.

Annons

Annons

Vid fält-SM i Avesta kunde man som vanligt hitta medlemmar ur familjen Hed högt upp i resultatlistan. Julia Hed tog silver i Damer Barebow Elit och mamma Lena Hed tog guld i Damer Barebow 50. Där knep även Susanne Rosén Ollas ett brons. Herrarna Lennart och Joakim Hed samt Roine Röjås knep också ett lagbrons till klubben.

Det blev en bra helg för BK Siljanspilen.

Bild: Insänt material


Insänt material

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan