Annons

Annons

Annons

Falun

Diös investerar vid Holmtorget – "Del i strategi att bedriva stadsutveckling"

P-hus och lastkajsområdet i anslutning till sina befintliga fastigheter vid Holmtorget i centrala Falun får Diös som ägare. Det innebär att Diös sätter prägel på stadsutvecklingen i centrala Falun och området runt Holmtorget.

Utvecklingen av området sker i samarbete med Falu kommun, de senare som också är säljare.

Lastkajsområdet bredvid Åhlénshuset, på Bergsskolegränd, är del av Falu kommuns fastighet Falun 7:7.

Det förvärvas genom tredimensionell fastighetsbildning. Totalt köper Diös en yta om ca 400 kvm.

Området över lastkajen kommer takbeläggas. Diös utvecklar delen under taket.

Annons

Falu kommun äger fortsättningsvis utrymmet på taket där de kommer att skapa en mötesplats med parkinslag. Byggstart planeras till augusti.

Annons

P-huset ingår i ett projekt som innebär att knyta samman p-huset med Hemköp genom en inomhusgång samt att bygga en ny vänthall för bussresenärer i anslutning till Knutpunkten.

Enligt pressmeddelande från Diös Fastigheter kommer det även att bli en utveckling av kommersiella lokalerlängs Holmgatan.

Det pågår även en större upprustning av Bergströms Galleria som ligger i anslutning till Holmtorget.

– Hela satsningen kring Holmtorget är del i vår strategi att bedriva stadsutveckling. Vi vill utvecklavåra fastigheter för fler och trevligare mötesplatser, säger Mikael Hedh, affärsområdeschef, Diös Dalarna, i ett pressmeddelande.

– Vi har haft en dialog med Diös under en tid och planerna kring Holmtorget känns riktigt bra. Vi kommer också att skapa en parkliknande yta på taket som ytterligare kan bidra till ett trevligare intryck där fler människor vill vara, menar Susanne Norberg, kommunalråd, Falu kommun.


Carl-Johan Goth

023-935 56
carl-johan.goth@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan