Annons

Annons

Annons

Garpenberg

Gruvproduktionen är lönsam för Boliden – "Ny rekordnivå för ett kvartal"

Metallföretaget Boliden, bland annat med gruvverksamhet i Garpenberg, redovisade en kvartalsrapport som visade fortsatt bra gruvproduktion.
– Gruvorna når ny rekordnivå för ett kvartal, säger Lennart Evrell, vd och koncernchef för Boliden, i ett pressmeddelande.

Mer Näringslivsläsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Kvartett har gjort appen "Dopinglistan" – för att hjälpa elitidrottare och motionärer

Spendrups om fiaskot – tvingas brygga påsköl i januari: "Det kostar oss pengar att inte ha extra vatten"

Se när de 100 anställda hjälps åt med första spadtaget – Vd:n: "Är superlycklig"

Annons

På tisdagen presenterades Bolidens rapport för det första kvartalet 2017. Företaget skriver i ett pressmeddelande att det första kvartalet präglades av bra gruvproduktion och stabil produktion i kopparsmältverken. Försäljningsintäkterna var 12,73 miljarder kronor och rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager ökade till lite drygt två miljarder kronor.

Annons

Läs även: Garpenberg rena guldgruvan för Boliden – två miljarder i vinst

Plus: Boliden har hittat något stort på djupet runt Garpenbergsgruvan

Plus: Boliden förlänger Stollbergsgruvan

Bolidens gruva i Garpenberg.

Bild: Rolf Sundblad/Arkiv

– Utvecklingen av metallpriser har varit gynnsam under kvartalet vilket återspeglas i att båda affärsområdena levererar starka rörelseresultat, inte minst inom Gruvor som når ny rekordnivå för ett kvartal. Produktionen inom Gruvor var fortsatt god där bland annat Kevitsa som förvärvades i fjol utvecklas väl. Samtidigt var produktionen i kopparsmältverken stabil, sammanfattar Lennart Evrell, vd och koncernchef för Boliden, i pressmeddelandet.

Annons

Trots detta backade aktien kraftigt på Stockholmsbörsen, uppemot fem-sex procent. Detta berodde bland annat på att resultatet före skatt, på lite drygt två miljarder kronor, låg en bit under analytikernas prognoser. Närmare bestämt sex procent under analytikernas snittförväntning om 2 198 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning inför rapporten.

Annons

Metallföretaget Boliden har totalt drygt 5 500 medarbetare och en omsättning på 40 miljarder kronor. I Dalarna har företaget gruvverksamhet i Garpenberg.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android


Pär Sönnert

0243-644 18
par.sonnert@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan