Annons

Annons

Annons

Division 1

Rafflande slutsekunder – Falu IF snubblande nära att råna Söderhamn på bortasegern

På pappret var Falu IF en munsbit för Söderhamn/Ljusne att hämta – men FIF hade andra planer och stod emot bra mot topplaget från Hälsingland. Hemmalaget hade häng ända in i de sista minuterna men stod tillslut inte pall för tabelltvåan.

HIGHLIGHTS: Se alla målen från matchen här

Falu IF och Söderhamn/Ljusne har haft jämna matcher hela säsongen. Även i kvalserien fortsätte de att följa samma mönster. Det första kvalseriemötet slutade som bekant 3–2 till Söderhamn och onsdagskvällen blev nästan en lika jämn historia.

Och det blev spännande redan innan nedsläpp.

– Domaren gjorde en halsskyddskontroll på oss, vilket de inte gjort på hela säsongen. Och givetvis ska vi ha halsskydd, förklarar Söderhamn/Ljusnes tränare Magnus Nilsson.

– Som situation blev så var det bara sex man i vår trupp som hade det inför nedsläpp så vi fick rulla på samma sex man under inledande 4-5 minuterna, förklarar Söderhamn/Ljusnes tränare Magnus Nilsson.

Annons

Annons

Domarna på Lugnet valde alltså att göra en så kallad halsskyddskontroll på bägge lagen. I och med avsaknaden av halsskydd fick de spelare som saknade korrekt uttrustning avstå spel tills detta åtgärdats.

– Vi fick springa och hämta halsskydd från trunkarna i omklädningsrummet vilket gjorde att första perioden blev lite hackig, förklarar samme Nilsson.

Oavsett om det berodde på avsaknaden av bortalagets halsskydd eller inte så öppnade Falu IF starkt. Man var under långa perioder spelförande med puck och det såg länge ut att bli en stark men mållös första period.

Tyvärr så åkte hemmalaget på ett baklänges mål i slutminuterna av första som nog kändes extra surt. Detta eftesom Falu IF då spelade fem mot fyra och endast hade hunnit spela åtta sekunder utav detta.

I andra perioden utökade sedan Söderhamn/Ljusne sin ledning till 2–0. Detta trots att Falu IF flera gånger haft häng på kvittering. I tredje perioden lyckades dock hemmalaget få hål på Johan Larsson i Söderhamnsmålet – och fick på allvar vittring på gästerna.

Falu IF satte sedan visserligen 2–2 – ett mål som kom att dömas bort och det blev istället det gästande Söderhamn/ljusne som kunde sätta avgörande 3–1 målet i öppen kasse.

Situationen förblir, i och med förlusten, oförändrad för Falu IF – som ju spelat klart i kvalserien och alltså inte kan avancera vidare.

Annons

Slutresultatet mellan Falu IF och Söderhamn stod och vägde under slutminuterna.

Bild: Fredrik Mix

Annons

MATCHFAKTA

Falu IF – Söderhamn/Ljusne HC

3–1 (0–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (17.48) Erik Erkers (Jesper Hedenström-Åhlen).

Andra perioden: 0–2 (25.48) Hampus Malm (Tomas AStner, Nikolas Sturmankin).

Tredje perioden: 1–2 (48.14) Timy Vikström (Mathias Eklund), 1–3 (59.57) Jesper Hedenström-Åhlen, mål i tom kasse.

Skott: 34–20 (1–4, 10–11, 15–5)

Utvisningar: FIF 1x2min, SLHC 3x2min

Publik: 99


Elin Bergvik Eriksson

023-936 21
elin.bergvikeriksson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan