Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ridsport

Pangstart för Åsebo i Elitserien

Första elitserietävlingen i Ponnyallsvenska elitserien innebar en smakstart för Åsebo ridsällskap. Det blev en andraplats efter dramatisk upplösning.

Sofia Lederud, Filippa Heldemar, Lina Berglund, Linnea Stjernlöf och Amanda Nordin utgjorde tillsammans med Ellen Malmqvist Åsebo ridsällskaps lag i Ponnyallsvenska elitseriens första omgång.

Bild: Carin Falk

Annons

Den Ponnyallsvenska elitseriesäsongen är i gång. Serien inleddes med första tävlingen i Strömsholm i söndags och Avestaklubben Åsebo ridsällskap hade en bra dag.

Åsebo Ridsällskaps lag lyckades knipa en andraplacering efter en spännande omhoppning mot Jump Club och Örebro Ryttarteam. I Åsebos lag, som leds av Sofia Lederud, red Filippa Heldemar - Fantastic Fanny, Lina Berglund - Bill, Linnea Stjernlöf - Chesnut Prince och Amanda Nordin - Royal Ace. Med i laget finns även Ellen Malmqvist – Munsboro Albin och Anna Gisslen Wikström – It Takes Love.

Annons

Annons

– Det var ju jätteroligt. Det är ett bra gäng och det känns riktigt bra. Dessutom känns det inte som att vi vann för att de andra lagen var dåliga, utan vi var verkligen bra, säger Sofia Lederud, lagledare för Åsebo ridsällskap.

Åsebo har ridit i Elitserien många år men just i år har man ett av de bästa lagen klubben har haft.

– Det har man ju tänkt länge men i år har vi det bästa laget Åsebo har haft hittills någonsin. Sen gäller det ju att alla hästarna och ryttarna är friska, och det var de nu, säger Lederud.

Det märks tydligt att det är högsta nivå på tävlingarna i Elitserien. De ryttare som ger sin in i Elitserien vet vad de ger sig in på.

– Nu har vi ju sex ryttare och det är ju fyra som rider varje tävling. Men vi försöker ju få så många som möjligt att rida över säsongen, menar Lederud.

Nästa omgång i Ponnyallsvenskan rids den 9 april hos Åsebo Ridsällskap.


Björn Daniels

073-022 96 19
bjorn.daniels@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy