Annons

Annons

Annons

Skicross

Herrarna hade det tyngre – Stickos rekord sticker ut

Damernas succé smittade inte av sig på herrarna som hade en tyngre helg.
Morasonen Victor Sticko var dock en av ljuspunkterna – slog personligt rekord i världscupen.

Svenskhoppet på förhand Viktor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK, kvalade riktigt starkt båda dagarna men hade inte flytet med sig i åkningen och i semifinalen tog det stopp för VÖN som slutade åtta under lördagen.

– Jag blev lite irriterad över att de åker bak på mina skidor. Hade de inte gjort de hade jag nog fått med mig mer fart över hoppen, säger Victor Öhling Noberg efter lördagens tävling.

På söndagen kom inte Öhling Norberg till start på grund av ryggproblem.

Även Viktor Andersson, Vemdalens IF, hade höga förväntningar på sig. Men det blev en tung helg där det inte blev riktigt de resultat han hade hoppats på.

– Jag kan inte riktigt sätta ned det jag vill ha, det blir lite åka på andras skidor. Jag missade lite för mycket för att vara med där uppe i dag, säger Viktor Andersson efter målgång på söndagen.

Annons

Annons

Han imponerade ändå på många genom att ligga trea eller fyra i början av heaten för att sedan köra om på slutet. Förklaringen till de imponerande uppåkningarna i slutet av heaten sitter, enligt Andersson, i grundkänsla på skidorna.

– Jag har åkt mycket skidor, precis som Mobärg-bröderna. Vi kommer rätt i landningarna och kan stå på plana skidor, det har jag från jibbingen, säger Andersson.

Mobärg-bröderna ja, Erik och David, som båda debuterade i finalsammanhang i världscupen. Av grabbarna från Undersåker i Jämtland var det Erik som imponerade mest med respektlös åkning och en sjätteplats första dagen.

– Jag hör hemma här. Jag behöver inte vara rädd för alla intryck. Jag vet ju att världens bästa åkare är med här men jag har kunnat köra utan att tänka på det, det är skönt, säger Erik Mobärg.

Victor Sticko från Mora har innan helgen i Idre inte varit bättre än 24:a i världscupen. På lördagens blev han tolva efter att ha imponerat i åttondelsfinalen och avancerat.

– Jag kom 24:a förra helgen och slog personbästa då. Nu kom jag tolva. Så jag kan inte stå här och vara missnöjd, säger Sticko.

Efter åttondelsfinalen, där han gick vidare som tvåa, vrålade han "Stickan bestämmer".

– Det var lite eufori där, det bara kom. Det är sjukt roligt att komma i mål när alla hejar på oss, när man går vidare förstås, säger Sticko.

Annons

Sticko lyckades inte kvalificera sig till finalerna under söndagen, därmed blev lördagen "Stickans" enda tävling i finalsammanhang i Idre.

Ider Fjäll 170211 Audi FIS Ski cross world cup final Victor Sticko på väg mot sin bästa placering någonsin i världscupen. Foto Nisse Schmidt

Bild: Nisse Schmidt


Björn Daniels

073-022 96 19
bjorn.daniels@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan