Annons

Annons

Annons

Malung-Sälen

Coop etablerar sig vid fjällets köpcentrum

Dagligvaruaktören Coop Mitt offentliggör som första kedja att de etablerar sig vid den kommande fjällflygplatsen och köpcentrat Scandinavian Mountains Shopping, i Sälenfjällen.

Nu återstår bara ett beslut, EUs innan jättebygget går igång vid fjällflygplatsen i Sälen.

– Vi väntar på ett positivt beslut i EU-notifieringen. Det kan komma vilken dag som helst. Det är olidligt spännande, två regeringar har sagt ja och EUs besked är det som återstår innan vi går igång, säger Charlotte Scott som är vd i Scandinavian Mountains.

Etableringen av den nya storregionen och världsdestinationen Scandinavian Mountains över gränsen Sverige – Norge går enligt plan.

Detaljplanen för handel- och terminalområdet har i dagarna vunnit laga kraft och tunga aktörer har tecknat avtal för etablering i det nya handelsområdet.

Coop är det första som offentliggör sin medverkan:

- Vi kommer under hösten 2018 att öppna upp en modern och nydesignad matbutik på cirka 5000 kvadratmeter. Butiken kommer att satsa stort på färskvaror med härliga delikatessdiskar. Målet är att ge våra kunder en fantastisk butiks- och matupplevelse. Detta är en unik etablering, både att det redan i dag i området rör sig enormt många människor via turistströmmarna och att vi nu öppnar upp möjligheten för gränshandel. Den här etableringen är en av de största satsningar vi gjort på många år med stor potential, säger Anders Stake, VD Coop Mitt.

Annons

Annons

Scandinavian Mountains Shopping blir ett nytt handels- och upplevelsecentrum på cirka 28 000 kvm, med shopping, aktivitet, nytta och nöjen. Handelsområdet kommer att integreras och samlokaleras med den nya terminalbyggnaden som byggs för den nya internationella flygplatsen.

Shopping och flygplatsterminalen

Bild: Bo Joffer

Utbudet riktar sig till boende i närområdet, besöks- och turistströmmarna och gränshandel.

- Intresset från starka varumärken och kedjor är stort och det känns extra kul att vi nu kan bekräfta att Coop som välkänd dagligvaruaktör etablerar sig hos os Vi kommer via HEA Property Partner AB som ansvarig kontakt för etableringsfrågor vid Scandinavian Mountain att se till att vi får de rätta kedjorna och varumärkena, säger Charlotte Skott, Scandinavian Mountains.

Mats Årjes är lika hoppfull

Skistar är lika hoppfulla:

– Vi avvaktar ett positivt besked från EU avseende den statliga finansieringen. Så fort vi har fått beskedet sätter vi spaden i jorden och de första flygplanen bedöms kunna landa till vintern 2018/19. SkiStar är en av ett 20-tal delägare i Scandinavian Mountains AB och flygplatsen innebär en stor potential för tillväxt inom turistnäringen i regionen, säger Mats Årjes i verksamhetsberättelsen som blev klar idag.

Annons

Annons

Läs mer om flygplatsprojektet:

30 maj Sälens nya flygplats finansierad - Nu väntas bara regeringens och EU:s klartecken

31 maj Här är miljardsatsningen i Sälenfjällen - krona för krona

8 september EU-kommissionen frågar om Scandinavian Mountains Airport

5 oktober Fyra flygbolag vill börja flyga på Sälenfjällen

14 oktober Toppolitiker i Dalarna ifrågasätter flygplatssiffrorna


Bo Joffer

023-936 75
bo.joffer@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan