Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Plus – så funkar det

Helt nya plus-ikoner på sajt och i app - det möter dig som surfar på dt.se och i DT-appen från och med i dag.
– Det är en signal till dig som läsare om att du tar del av vår alldeles unika lokaljournalistik, säger Fredrika Hillervik, deskchef på DT.

Annons

Fredrika Hillervik, deskschef på DT.

Från och med i dag har dt.se och DT-appen ett lite nytt utseende. Ett Plus-märke syns vid sidan av flera av artiklarna.

Vad betyder Plus-tecknet?

– Det signalerar att du har stött på helt unik lokaljournalistik från Dalarna och våra femton kommuner, journalistik om och med människorna som bor, verkar och berörs av beslut som fattas här. Vårt Plus-märkta innehåll är ett innehåll som du inte hittar på andra ställen. Vi finns på plats runtom i länet och bevakar vad som händer dygnet runt och vill att du snabbt ska kunna ta del av det vi rapporterar. Därför hittar du även Plus i mobilappen. Tidigare har du som kund och prenumerant kunnat ta del av Premium hos oss. Nu ersätts det av Plus och en större del av vårt innehåll kommer nu att ingå.

Vad behöver jag göra för att kunna läsa Plus-märkta artiklar?

– Den som redan är prenumerant på papperstidningen eller har köpt något av våra digitala nyhetspaket behöver bara logga in. Då kan man läsa allt innehåll på sajten och i vår app. Om du inte är kund behöver du bli det för att ta del av vår Plus-märkta journalistik.

Vad får man om man skaffar Plus?

– Som Plus-kund kan du ta del av vår unika lokala journalistik varje dag - när du vill. Vi har våra nyhetssajter, appen och erbjuder också ett veckobrev där de bästa nyheterna levereras direkt i din mejlbox. Det finns flera olika nyhetspaket att välja på för dig som blir kund. Som Plus-kund kommer du ha den bästa kollen på vad som händer i Dalarna.

Varför börjar ni Plus-märka stora delar av era artiklar?

– Vi höjer värdet på tjänsten för dem som betalar, för att kunna fortsätta att göra den lokala journalistik vi själva och dalfolket brinner för. Mediebranschen är en bransch som digitaliseras snabbt och vi behöver kunna ta betalt för det journalistiska innehållet även framåt - precis som vi länge gjort med papperstidningen. En del av det vi gör kommer att vara öppet och tillgängligt för alla även framåt. Men den unika lokaljournalistiken tror vi att vår publik i Dalarna är beredda att vara med och betala för.

Så här gör du för att bli Plus-kund

Annons
Annons
Annons