Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De skapade projekt för barn och unga - Välkommen till oss

Välkommen till oss är ett ny startat projekt som ska tillsammans med barn och unga förbättra förhållandena vid placering av familjehem.
– Att arbeta för att öka barns trygghet och delaktighet vid placering hos oss i Borlänge och även generellt, samt att barn ska få en bättre ingång när de placeras vid deras nya familjeboenden, säger Projektledare Cecilia Wagneryd.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Välkommen till oss är en innovation som några drivna personer i Borlänge har tagit fram som startades i början av januari 2017.

Några av projektets arbetare efter att de fick diplom för deras deltagande att öka barns delaktighet. Från vänster, Cecilia Wagneryd, Denise Nilsson, Josefine Norberg, Cecilia Grefve - Nationell samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården, Malin Häggblad, Sofi Falk.

Innovationens syfte är hur man kan göra barn tryggare och mer delaktiga inför en placering för ett byte av familjehem. Välkommen till oss skapades när Region Dalarna gavs möjlighet att få stöd från projektet Innovationsguiden, som är ett verktyg för att utveckla kreativa lösningar för att kunna förstå och söka skapa empati för de som berörs i samhället, som skulle bidra till arbetet med utvecklingen av socialtjänsten i Dalarna.

I nu läget har Välkommen hos oss pratat med över ett tiotal barn och unga som är under placering. Under sina undersökningar har de fått positiv feedback. De som arbetar inom projektet håller även på att utveckla en förbättrad design som de ska test köra i höst, berättar Cecilia Wagneryd, Projektledare och Metodstödjare för Välkommen till oss.

– Det ska vara en lärande och utvecklande organisation som ska kunna formas utifrån deltagarnas perspektiv, säger Cecilia Wagneryd, Projektledare och Metodstödjare.

Vad är ert mål med projektet?

– Att arbeta för att öka barns delaktighet hos oss i Borlänge och även generellt och att barn ska få en bättre ingång när de placeras vid deras nya familjeboenden, säger Cecilia Wagneryd, Projektledare och Metodstödjare.

De ska tillsammans med barn och unga utveckla nya och förbättrade lösningar inom socialtjänsten, både den sociala barn- och ung-domsvården och inom området stöd till personer med funktionsnedsättning, samt fortsätta utvecklingen mot en mer medskapande social barn- och ungdomsvård och målet är att ge kommunerna verktyg för att kontinuerligt kunna förnya socialtjänsten och uppnå god kvalitet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Annons
Annons
Annons