Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fick Stig Söderkvists stipendium

En trollkarl fick ta emot det andra stipendiet till minne av revyprofilen Stig Ernst Söderkvist.

Annons
Lena Gunhamre, kassör, och Mats Eklund, ordförande i Stiftelsen Stig Ernst Söderkvists Minnesfond, tillsammans med illusionisten Daniel Kane.

I samband med revysoarén ”Minnenas Stig” i församlingshemmet i Horndal på lördagen fick illusionisten Daniel Kane, född och uppvuxen i Karlskoga, ta emot stipendiet och en check på 20 000 kronor.

Motiveringen till stipendiet löd: ”En sann och hårt arbetande underhållningsentreprenör, som inte lämnar något åt slumpen i sin strävan att skapa en sann illusion. I motiveringens argument finns inga mot, bara för. Förträfflig, förbluffande, försvinnande, förtrollande.”

Läs mer: De spelar revy till minne av Stig Söderkvist

Daniel Kane började trolla som sjuåring och är i dag en av Sveriges mest bokade trollkarlar. Eftersom han inte hade möjlighet att medverka vid lördagens revysoaré visades en film där han berättade om sig själv och trollade för Horndalspubliken.

I föreställningen ”Minnenas Stig”, som innehöll mycket musik och tillbakablickar på Stig Söderkvists revykarriär, medverkade flera gamla medlemmar i Horndalsrevyn. Föreställningen gästades också av revylegenden Lasse Kjell från Uddevalla.

Läs mer: Revyrävar i högform hyllade Stigs minne

Läs mer: Revyprofilens arvtagare belönas med stipendium

Mer läsning

Annons